PIKSI ULAZI U ISTORIJU: Selektor Srbije u prilici da uradi nešto NEVEROVATNO

Autor:

Sport

13.10.2023

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Stojković, u slučaju da odvede "orlove" na EVRO 2024, biće prvi od Ivice Osima koji je vezao dva velika takmičenja.

PIKSI ULAZI U ISTORIJU: Selektor Srbije u prilici da uradi nešto NEVEROVATNO

Foto: FSS

Fudbaleri Srbije imaju priliku da ispišu istoriju i da se posle 24 godine plasiraju na Evropsko prvenstvo. Na tri meča do kraja kvalifikacija u G grupi izabranici Dragana Stojkovića Piksija imaju deset bodova, koliko i Mađarska, dok je Crna Gora na osam, a upravo "orlovi" u subotu gostuju u Budimpešti pa u utorak dočekuju "sokolove". Tako će ta dva duela, pored onog sa Litvanijom na kraju, biti odlučujuća.

Republika

Foto: Starsport

 

Odlaskom na EVRO 2024, osim naše reprezentacije, mesto u istoriji "kupio" bi i Piksi. On bi postao prvi selektor još od Ivice Osima koji je vezao dva velika takmičenja. On je Srbiju odveo na Mundijal 2022, dok je legendarnom treneru to pošlo na Svetskom prvenstvu 1990. i na EP 1992, doduše tadašnja Jugoslavija nije zaigrala u Danskoj jer je vraćena sa turnira zbog uvođenja sankcija. Svi selektori između njim nisu imali toliko uspeha.

Foto: Starsport

Ivica Osim

Popularni Švabo je šest godina vodio SRFJ, a Piksi ako se plasira na EP će kompletirati tri godine. Ispred Stojkovića je i Slobodan Santrač sa tri godine i sedam meseci, dok je Ilija Petković u drugom mandatu izdržao bezmalo tri godine, pa će Piksi imati priliku da ih prestigne.

Svi ostali zadržali se kraće. Od 2001. do 2007. na klupi su se promenila šestorica stručnjaka i jedna tročlana komisija, a još sedmorica od 2008. do 2014. Piksi ima priliku da popravi skor i po broju mečeva, a trenutno je na 31 (19 pobeda, šest remija i šest poraza). Poređanja radi, posle Osima koji je 51 put vodio reprezentaciju (27-10-14) niko se nije proslavio - Slobodan Santrač 43 (26-10-7), Ilija Petković 30 (11-10-9) i Radomir Antić 28 (17-3-8).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading