ALEKSANDAR VELIKI I DUŠAN SILNI KO MOŠA I TIRKE: Srpski tandem snova GAZI

Autor:

Sport

17.09.2023

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitrović i Vlahović su kao dva vozača Formule jedan, koji se bore za prvo mesto na trci, poklonila se Srbima čak i FIFA.

ALEKSANDAR VELIKI I DUŠAN SILNI KO MOŠA I TIRKE: Srpski tandem snova GAZI

Foto: Starsport

Srbija ima tandem snova koji je vodi na Evropsko prvenstvo posle 24 godine - Aleksandara Mitrovića i Dušana Vlahovića. Kada je Mitar objavio da napušta Evropu i da ide za arapskim milionima u saudijski Al Hilal mnogi su zakukali tvrdnjom da će ga to upropastiti i da će se to odraziti na igre reprezentacije Srbije. Tim pre što Vlahoviću nisu cvetale ruže u Juventusu, koji je pokušavao da ga se reši po svaku cenu, a čak ga je i Mitar pozvao da dođe u saudijsku Arabiju.

A onda se sve okrenulo. Mitrogol rešeta u Saudijskoj Arabiji gde je trenutno treći strelac šampionata sa pet pogodaka, s tim da je odigrao manje mečeva od lidera Kristijana Ronalda. Mitroviću očigledno prija fudbal na Bliskom istoku gde je veoma raspoložen i daje sve od sebe, baš kao i za "orlove" koje je sa tri gola predvodio do pobede na gostovanju Litvaniji u kvalifikacijama za EVRO 2024.

Foto: twitter.com/Alhilal_FC

Saudijski šeik: Aleksandar Mitrović hara u Al Hilalu

Međutim, onda je motore upalio i Vlahović, za još veći osmeh na licu selektora Dragana Stojkovića Piksija. Dušan Silni je, baš kao i Aleksandar Veliki, počeo da teroriše protivničke odbrane pa je tako u četiri meča ove sezone u Seriji A postigao četiri gola. S tim da dodaje gas pa je tako u subotnjem derbiju spakovao Laciju dva komada za trijumf od 3:1.

Koliko su Mitrović i Vlahović dobri u kontinuitetu svedoči to što ih mnogi porede sa tandemom koji su na prvom Mundijalu 1930. u dresu Jugoslavije činili Blagoje Moša Marjanović Aleksandar Tirnanić Tirke. Takođe, danas mnogi ponavljaju analizu FIFA, koja se pre nepunih godinu dana pred Mundijal, poklonila srpskom napadačkom tandemu.

- Napadači srpske fudbalske reprezentacije Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović su kao dva vozača Formule jedan, koji se bore za prvo mesto na trci - navela je FIFA.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Laciju spakovao dva komada: Dušan Vlahović

Međutim, njih dvojica imaju i strašne pomoćnike sunarodnike. Istina, došao je Mitroviću u Al Hilal Nejmar, ali pitanje pta bi bilo da u timu nije i Sergej Milinković-Savić koji ga maestralno dopunjuje. Slična priča je i sa Vlahovićem i drugim Srbinom u Juventusu Filipom Kostićem. Obojica igraju na visokom nivou, pa ne čudi da je Juve na drugom mestu Serije A, odmah iza moćnog Intera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading