ZAGREPČANI CMIZDRE NA SAV GLAS! Pokradeni smo, gol NIJE regularan! UEFA donela ODLUKU! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.08.2023

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dinamo eliminisan iz Lige šampiona.

ZAGREPČANI CMIZDRE NA SAV GLAS! Pokradeni smo, gol NIJE regularan! UEFA donela ODLUKU! (VIDEO)

Foto: printscreen/Twitter/Enganche Sports

FK Dinamo

Završili su ućešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona fudbaleri Dinama ove sezone i takmičenje će nastaviti u Ligi Evrope.

Šokantnim remijem u Atini protiv AEK-a (2:2), Zagrepčani nisu uspeli da anuliraju minus sa Maksimira (1:2) i prođu dalje, iako su do 80. minuta imali vođstvo od 2:0.

Najpre je Arauho u 90+2. vratio nadu i doneo produžetak Grcima, da bi Domagoj Vida u stotom minutu obezbedio domaćinu prolaz dalje, na megdan belgijskom Antverpenu.

U Hrvatskoj se ne mire sa eliminacijom, pa je dan kasnije klub iz Zagreba zagrmeo kako gol njihovog sunarodnika koji ih je koštao prolaza, nije bio regularan!

Naime, kako navode, reprezentativni golman Livaković je obranio šut sa "bele tačke" Levija Garsije, ali je prvi na odbijenoj lopti bio Domagoj Vida i glavom je poslao u mrežu za konačnih 2:2 i plasman AEK-a u plej-of za Ligu šampiona.

Taj pogodak je u Hrvatskoj izazvao ogorčenje, jer u Dinamu tvrde da je majstoriju Vide trebalo poništiti. Prema njima, hrvatski štoper pri trenutku kaznenog udarca već zakoračio u kazneni prostor gostiju, što prema UEFA pravilima nije dozvoljeno.

Fudbaler, kako nalaže pravilnik, nijednim delom tela (osim podlakticom) ne bi smeo da bude u protivničkom kaznenom prostoru prilikom izvođenja jedanaesterca. Norveški sudija Eksas, međutim, nije ponovio najstrožu kaznu i Vida je zavio u crno svoje Hrvate.

Jadikovanje iz Dinama, međutim, nisu hteli ni da čuju iz UEFA, a kamoli dovedu u pitanje uspeh AEK-a, koji će na poslednjem stepeniku ka plasmanu u Ligu šampiona, igrati sa Belgijancima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading