SVI BRANE HRVATE UBICE: Napravili HAOS u Atini, sada se KRIJU iza svojih porodica!

Autor:

Sport

12.08.2023

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramotnim izjavama i saopštenjima će pokušati da se izvuku za svoje gnusne zločine.

SVI BRANE HRVATE UBICE: Napravili HAOS u Atini, sada se KRIJU iza svojih porodica!

Foto: Tanjug/AP

Bed blu bojsi stižu na saslušanje

Hrvatski huligani, pristalice Dinama iz Zagreba, napali su u ponedeljak uveče navijače AEK-a iz Atine, kod njihove OPAP arene, a tom prilikom su ubili Mihalisa Kacurisa, 29-ogodišnjeg fana ove ekipe.

U sukobima koji su izazvali Bed blu bojsi, uz pomoć navijača Panatinaikosa, povređeno je još desetak mladića, a kao epilog nereda u atinskom kvartu Nea Filadelfija, uhapšeno je preko 100 ljudi, uglavnom hrvatskih državljana.

Ipak, i pored nezapamćenog haosa koji su napravili, Dinamovi huligani se susreću sa sve većom podrškom u javnosti, koja se očigledno trudi da ih "opere" za njihove akcije u Atini.

Istini za volju, za samo ubistvo su trenutno privedena petorica muškaraca, od čega je samo jedan Hrvat, međutim, ne smeju se zaboraviti ni ostala dela počinjena u toj noći, nekoliko izbodenih Grka, kao i 12-ogodišnja devojčica, koja je pogođena kamenom u glavu dok je sedela u obližnjem kafiću.

Prva koja je stala u odbranu hrvatskih huligana je bila Nikolina Brnjac, tamošnja ministarka sporta i turizma.

- Ministarka turizma i sporta Hrvatske zatražila je primereno, ali blago kažnjavanje počinilaca, nudeći svu moguću pomoć - prenosi Amna portal. Kao da za ubistvo može da se dobije blaga kazna.

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski navijači stižu u Sud u Atini

Takođe, dan nakon incidenta se oglasila i sama navijačka grupa Bed blu bojs, koja je za sve sramno optužila grčku policiju.

Postoji samo takozvana 'istraga' kompromitovane grčke policije, čiji je jedini cilj da naknadno režira scenario po kome će sramni gest upotrebe noža u navijačkom sukobu biti prišiven Hrvatima kako bi se zadovoljila krvoločna javnost, mediji i politika. Istovremeno, sedmoro naše braće koji se nalaze u Atini zadobilo je povrede od upotrebe noževa - navodi se između ostalog u ovom saoštenju.

Još sramotniju odbranu su navijači ponudili nakon samog događaja, kada su istakli da su ih napale grčke porodice.

- Oni se brane tako što kažu da su ih napale grčke porodice kod stadiona AEK-a. Naravno, ne mogu da objasne zašto su došli pred OPAP Arenu, naoružani palicama i oštrim noževima. Kamere su ih snimile - pišu grčki mediji.

Foto: Tanjug/AP

Bed blu bojsi, navijačka grupa Dinama iz Zagreba

U akciju "spašavanja" Hrvata se uključila i njihova javnost, koja pokušava da kroz svaki tekst smanji udeo njihovih huligana u ubistvu mladića, a takođe je na njihovu stranu stao i advokat Vasilis Nulezas, koji, doduše, radi svoj posao.

- To su porodični ljudi, a jedan od njih ima dvoje dece. Rekli su mi da su došli da podrže svoj tim, a hteli su da odgledaju utakmicu Marselja i Panatinaikosa, kao i da videti trening svog kluba. Zaista im je žao što se sve dogodilo, posebno zbog smrti jednog mladića. Oni nisu ovde došli da ubijaju - rekao je Nulezas, koji je dodao i da konstatno dobija pretnje zato što brani navijače Dinama.

Suđenje za Kacurisovu smrt, kao i za nerede u Atini, je trenutno u toku, ali je narativ vrlo jasan - Hrvati će pokušati sve kako bi svojim državljanima smanjili kaznu, iako su u Atini počinili gnusne zločine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading