GRCI DONELI ODLUKU: Evo šta će biti sa hrvatskim HULIGANIMA!

Autor:

Sport

10.08.2023

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brza reakcija iz Atine.

GRCI DONELI ODLUKU: Evo šta će biti sa hrvatskim HULIGANIMA!

Foto: Tanjug/AP

Navijači Dinama stižu na suđenje

Grčki istražitelji doneli su odluku da već sutra započnu sa saslušanjima osumnjičenih u slučaju navijačkih nereda u kojima je ubijen navijač AEK-a, 29-godišnji Mihalis Kacuris, a u kojima su učestvovali Bed blu bojsi, navijačka grupa Dinama iz Zagreba.

Ročište bi trebalo da počne sutra u podne, a završetak se očekuje u nedelju, javlja agencija ANA. Saslušanja bi trebalo da budu obavljena u grupama od 10 do 12 ljudi, sa svakim od tri istražitelja.

Grčko javno tužilaštvo podnelo je krivične prijave protiv 104 osobe, od kojih su većina hrvatski navijači, a terete se za četiri krivična dela i sedam prekršaja tokom incidenta u predgrađu Atine Novoj Filadelfiji, objavila je Hina.

Foto: Tanjug/AP

Navijači Dinama stižu u Sud

Krivična dela sa kojima se suočavaju su ubistvo s namerom, učestvovanje u zločinačkoj organizaciji, eksplozija i posedovanje eksploziva. Prekršaji koji im se stavljaju na teret su narušavanje mira, opasne telesne povrede, uništavanje tuđe imovine, podmićivanje, ilegalno nošenje oružja, upotreba oružja i posedovanje baklji.

Inače, novi podaci ukazuju da je Grk počinio ubistvo, a da je ostavio tragove na preminulom navijaču. U pitanju je Panatinaikosov navijač, koji je već od ranije i poznat policiji, a ovaj 29-ogodišnjak je trenutno na uslovnoj slobodi.

Iako je ovaj Grk sada prvi osumnjičeni, policija navodi da smatra da nije samo on odgovoran, već da je nekoliko ljudi ubilo Kacurisa.

Što se tiče same utakmice AEK-a i Dinama iz Zagreba, ona je odložena, pa će prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona biti odigran u Zagrebu, 15. avgusta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading