"UBICE I FAŠISTI": Huligani iz Zagreba imali PAKLEN doček ispred Suda u Atini! (VIDEO)

Autor:

Sport

09.08.2023

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeni Hrvati izvedeni pred sudiju, nakon što su počinili gnusan zločin.

"UBICE I FAŠISTI": Huligani iz Zagreba imali PAKLEN doček ispred Suda u Atini! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Navijači Dinama stižu na suđenje

U noći između ponedeljka i utorka, huligani zagrebačkog Dinama napali su u Atini pristalice tamošnjeg AEK-a, a tom prilikom su ubili 29-ogodišnjeg Mihalisa Kacurisa, simpatizera grčke ekipe.

U sukobu je povređeno još desetak navijača, a takođe je teške povrede zadobila i 12-ogodišnja devojčica, koja je sedela u obližnjem kafiću, a koju je jedan kamen pogodio u glavu.

Usledila je akcija grčke policije, koja se dala u potragu za navijačima Dinama, koji su brzo pokušali da pobegnu iz zemlje, neki preko Albanije, neki preko Bugarske, a neki preko Severne Makedonije.

Ipak, većina njih je uhapšena, između ostalog i 19-ogodišnji D.P. iz Hrvatske, koji se sumnjiči da je počinio Kacurisovo ubistvo. Od tragedije, uhapšeno je preko 100 huligana, a mnogi od njih su danas stigli u Sud u Atini.

Većinom je reč o Hrvatima, odnosno Bed Blu Bojsima, a grčki portal Newsit je objavio da su sigurnosne mere veoma stroge. Autobuse su celim putem pratili policijski automobili, prilikom dolaska u sud okupljeni grčki građani vređali su ih, uzvikujući "ubice" i "fašisti".

 

Videćemo kako će proći huligani iz Zagreba, ali prema prvim navodima, čekaju ih drakonske kazne, pošto je u ovoj državi moguća i kazna doživotne robije za ovakvo delo.

Inače, što se fudbalske strane tiče, prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona je odložen, pa će tako Dinamo biti domaćin prve utakmice, 15. avgusta. Revanš će biti odigran 18. ili 19. avgusta, na OPAP areni u Atini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading