RATNO STANJE U ATINI: Igrači Dinama SKRIVENOM RUTOM bežali iz Grčke!

Autor:

Sport

09.08.2023

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezapamćen haos na Starom kontinentu.

RATNO STANJE U ATINI: Igrači Dinama SKRIVENOM RUTOM bežali iz Grčke!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Dinama iz Zagreba

Prva utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, između atinskog AEK-a i zagrebačkog Dinama, odložena je nakon što su navijači hrvatskog kluba u ponedeljak uveče ubili jednog simpatizera domaće ekipe.

Naime, uprkos zabrani UEFA o dolasku gostujućih navijača na utakmicu, Dinamovi huligani su bez problema zaobišli sve sigurnosne prepreke, pa se stigli u grčku prestonicu, gde su, zajedno sa navijačima Panatinaikosa, napali AEK-ove fanove kod OPAP arene.

U haosu koji je izbio, Mihalis Kacuris, 29-ogodišnji navijač šampiona Grčke, izgubio je život, dok je još desetak navijača u atinskim bolnicama.

Naravno, Grci nisu odlučili da mirno posmatraju haos u Atini, već su se navijačke grupe udružile, kako bi zajedno napale Hrvate. Zbog toga, postojala je i bojazan od "odmazde" nad igračima Dinama, zbog čega je policija morala da organizuje posebnu rutu za igrače hrvatskog tima.

Dinamovi igrači su u utorak popodne stigli u Zagreb, ali nisu putovali sa glavnog aerodroma u Atini, već sporednog, odakle ih je čarter let prebacio u prestonicu Hrvatske.

Dodatne snage su obezbeđivale hotel u kojem su se nalazili klupska delegacija i igrači, a zatim su skrivenom rutom prebačeni do male vazdušne luke, odakle su poleteli ka Zagrebu.

Inače, što se fudbalske strane tiče, prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona je odložen, pa će tako Dinamo biti domaćin prve utakmice, 15. avgusta. Revanš će biti odigran 18. ili 19. avgusta, na OPAP areni u Atini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading