U CRNU GORU IDEMO PO TRI BODA: Strahinja Eraković dao OBEĆANJE naciji!

Autor:

Sport

26.03.2023

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Srbije ide po drugi trijumf i čelo G grupe.

U CRNU GORU IDEMO PO TRI BODA: Strahinja Eraković dao OBEĆANJE naciji!

Foto: Starsport

Strahinja Eraković

Fudbalska reprezentacija Srbije gostovaće u ponedeljak 27. marta selekciji Crne Gore u meču drugog kola kvalfikacija za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje se naredne godine održava u Nemačkoj.

Pred taj duel svoja očekivanja je izneo i Strahinja Eraković, štoper "orlova", koji je protiv Litvanije zabeležio svoj prvi start u nacionalnom timu.

- Veoma sam srećan zbog prvog starta u reprezentaciji Srbije. Ostvarili smo cilj osvajanjem tri boda i sada smo svi okrenuti utakmici u Podgorici koja neće biti nimalo laka. Mislim da smo sva trojica odigrali veoma dobro pozadi, imali smo podršku i odličnu komunikaciju sa igračima veznog reda, a uspešne intervencije Vanje Milinković-Savića ulile su nam dodatno samopouzdanje. Za odbrambene fudbalere je od izuzetnog značaja kada znaju da i u slučaju greške mogu da se oslone na čuvara mreže svoje ekipe. Pohvale svakako prijaju, naročito kada dolaze od selektora i članova stručnog štaba. Na meni je da nastavim ovako i da se potrudim da i u nastavku kvalifikacija opravdam njihovo poverenje – izjavio je Eraković.

Foto: Starsport

Strahinja Eraković u dresu Crvene zvezde

Štoper je pohvalio i Nikolu Krstovića, koji je Crnogorcima doneo pobedu protiv Bugarske u meču prvog kola.

- Nije bilo vremena za neku dublju analizu njihove utakmice, to nas očekuje u nedelju uveče po povratku sa treninga. Video sam gol i drago mi je da se moj veliki prijatelj Nikola Krstović našao u ulozi junaka. Trese mreže u dresu svog kluba, sada je postigao prvenac i za reprezentaciju i svakako je jedan od igrača na koga moramo da obratimo posebnu pažnju. Trudićemo se da ga neutrališemo i da mu ostavimo što manje prostora. Čitao sam juče na portalima da je stadion rasprodat, očekuje se paklena atmosfera, ali to je nešto na šta smo navikli i ne treba da nam predstavlja problem. U petak je takođe bio sjajan ambijent na stadionu Rajko Mitić i zahvalio bih se još jednom publici na velikoj podršci protiv Litvanije. U Crnu Goru idemo po nova tri boda i želimo da ostanemo na čelu tabele i posle drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Za kraj, pričao je i o Dragiši Gudelju i o tome kako je Nemanja, njegov brat, to podneo.


- Bili smo uz Nemanju, teško je sve to podneo, ali najvažnije da je sa Dragišom sve u redu i da je počeo da se oporavlja – rekao je za sajt FSS Strahinja Eraković.

Podsetimo, meč u Podgorici počinje u 20 časova i 45 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading