Bild uradio reportažu sa meča Grafičar - Metalac!

Autor:

Sport

18.06.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka da se fudbalska sezona u Srbiji privede kraju uz prisustvo publike izazvala je snažan odjek u evropskoj javnosti, a našu zemlju posetio je i novinar Bilda Matijas Marburg.

RepublikaFoto: FK Grafičar
Grafičar - Metalac

Prvi put u istoriji dogodilo se da ugledni nemački list piše o duelima Prve lige Srbije (drugi rang takmičenja), a Marburg je na pomoćnom terenu stadiona "Rajko Mitić" ispratio pobedu Grafičara nad Metalcem (2:1) u okviru 29. kola. "Grafosi" su sa nova tri boda stigli na deobu čelne pozicije na tabeli sa Zlatiborom, a Superliga Srbije će biti proširena i u sezoni 2020/2021. brojaće 20 klubova.

Nemački novinar se dan kasnije našao i u Humskoj, gde je Partizan deklasirao Čukarički sa 4:1 u pretposlednjem kolu prvenstva Srbije. Povod za izveštavanje Bilda sa naših fudbalskih terena bilo je prisustvo navijača na tribinama, što je za Nemce prilično iznenađujuće. Naime, zbog pandemije koronavirusa odlučeno je da se završnica Bundeslige odigra bez prisustva publike, a postoji velika verovatnoća da i sledeća sezona počne bez gledalaca na tribinama.

Podsećanja radi, veliku pažnju svetske javnosti privukao je polufinalni meč srpskog kupa, kom je na stadionu Partizana prisustvovalo čak 15.803 navijača. Crno-beli su savladali večitog rivala minimalnim rezultatom, a gol odluke postigao je Bibras Natko u 62. minutu susreta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading