BORIMO SE ZA PARTIZAN! Duljaj pred Voždovac: Zahid i Natho nisu trenirali! TEŠKO JE! Saldanja vežba desetak sati dnevno!

Autor: M. M.

Sport

02.04.2024

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli u sredu gostuju Voždovcu.

BORIMO SE ZA PARTIZAN! Duljaj pred Voždovac: Zahid i Natho nisu trenirali! TEŠKO JE! Saldanja vežba desetak sati dnevno!

Foto: Starsport

Igor Duljaj i Mateus Saldanja

Fudbaleri Partizana sutra (sreda) od 16.55 gostovaće ekipi Voždovca u okviru 28. kola Superlige Srbije.

Šef struke crno-belih Partizana, Igor Duljaj, maksimalno uvažava tim mlađog kolege Nikole Mitića.

- Očekujem tešku utakmicu, Voždovac od početka proleća ne zna za pobedu i to nas tera na dodatni oprez. U mnogim mečevima bili su na nivou, u Bačkoj Topoli izgubili su 0:2, međutim, igra je nagoveštavala drugačiji ishod. Domaći teren, veštačka trava uvek su bili dodatna snaga Voždovčana - istakao je Duljaj na konferenciji za medije.

Očekuje atraktivan fudbal na vrhu Tržnog centra Stadion.

- Verujem da će mladi kolega, najmađi u ligi, umeti da pripremi ekipu. Očekujem visok presing, imaju "zmajevi" dominantne i agresivne igrače. Radujem se otvorenoj partiji, verujem da će i navijači imati šta da vide. Bitna nam je mnogo utakmica iz više razloga, za sedam dana igraćemo i u kupu. A, prva naredna utakmica za nas je i najbitnija - kaže Duljaj.

Partizan ima i kadrovskih problema.

- Videćemo u kakvom su stanju Natho i Zahid, nisu trenirali poslednja dva dana. Teško je, poštujem svačiju odlkuku. Nemam slična iskustva, sva sreća da nije mnogo vruće. Opet, ne znam ni da li će biti u protokolu - kaže Igor i osvrće se na najboljeg strelca tima - Mateusa Saldanju:

- Redovno mi šalje video zapise, šta radi na terenu, kako trenira… Poslao je poruku da bi sredinom meseca trebalo da bude spreman. Nisam doktor, samo prenosim ono što sam čuo. Radi na sebi mnogo, po desetak sati, to je dokaz koliko želi povratak na teren i napredak.

Ambicije su jasne.

- Uvek kad pobedimo, pravim analizu. Posle poraza nije tako, znam zašto smo izgubili! Najbitnije da ne izgubimo samopouzdanje, bili su momci opterećeni prrethodnim rezultatima i to je jedan od razloga dodatnih pritisaka. Kastiljo sa 20, Kovačević sa 19, Baždar sa 20, Goh ima 21 godinu… teško je očekivati od njih da igraju pod pritiskom, zato je pomoć isksunijih fudbalera preko potrebna. Verujem da će i mlađi proći uspešno obuku, ojačati i spremni dočekati naredne izazove - ističe predvodnik "parnog valjka".

U prethodnom meču, sa Spartakom, odskočio je Bojan Kovačević.

- Mlad igrač sa dovoljno prostora za napredak. U Partizanu ima mogućnost da se razvija kao čovek i fudbaler, vaspitan i kulturan momak. Vredno radi i očekujem da u bliskoj budućnosti bude na meti jakih evropskih klubova - naglašava.

Polako se vraća i Nikola Miličić, zimsko pojačanje iz Radničkog 1923, a čeka se povratak Frenka Kanutea.

- Posle operacije i pauze počeo je da trenira. Daleko je od forme, očigledan je strah. Jedini izlaz je naporan rad, po režimu i programu. Žalim što nema prostora za prijateljske utakmice, verujem da će tek s prvim majskim danima napredak biti evidentan. Kanute? Imali smo razgovor, rekao sam mu da pojača rad. Igrači koji su prošli pripreme imaju prednost, ali nije otpisan, daleko od toga. Ima dosta utakmica do kraja sezone, igraće se na svaka tri dana. Pojaviće se prilika, očigledno da fudbaleri maksimalno rade, u službi tima - kaže strateg crno-belih.

Duel na stadionu Voždovca igraće se na veštačkoj travi.

- Neće biti blata, iako veštačka trava podrazumeva drugačija kretanja, zaustavljanje, tačnije kočenje fudbalera. Hteli, ili ne, moraće da se navikavaju, jedna utakmica je u pitanju. April će pokazati koji je maksimum ove generacije, pred nama je zadatak da budemo pravi. U obavezi smo prema navijačim, ljudima koji dolaze na stadion, gostovanja, borimo se za dres Partizana i moramo napred - zaključio je Igor Duljaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading