Vukovi rastrgli Murinjov Totenhem, ludnica u duelu Evertona i Junajteda!

Autor:

Sport

01.03.2020

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Totenhema doživeli su novi poraz u Premijer ligi, dok su Everton i Mančester junajted odigrali nerešeno u okviru 28. kola PL.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tekst potpisa

Sparsi su na svom terenu izgubili od Vulverhemptona sa 3:2, iako su dva puta vodili na ovom meču.

Poveli su "Pevci" u 13. minutu, Patrisio je odbranio pokušaj Alija, ali je odbitak pokupio Bergvajn i smestio loptu u mrežu rivala. Ipak, nekih 14 minuta kasnije, očajna reakcija odbrane Totenhema, lopta pada pred Doertija na par metara od gola domaćeg sastava, iskoristio je bek "Vukova" ovaj poklon i poravnao rezultat.


Sparsi do kraja prvog dela igre ipak vraćaju prednost, Orije je sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora za 2:1. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a gostima je trebalo 12 minuta da ponovo izjednače. Odlična akcija, Doerti je ubacio loptu pred gol rivala, na pravom mestu našao se Žota, koji je u strašnoj formi, Portugalac sa samo par metara lako trese mrežu tima iz Severnog Londona.

A onda, nova kontra "Vukova", Himenez je izlomio svog čuvara i na kraju sjajno šutirao, Gazaniga je bio nemoćan, potpuni preokret na "Vajt Hart Lejnu". Do kraja nije bilo promene rezultata, pobeda Vulverhemptona na severu prestonice.

Everton je ugostio Mančester junajted u istom terminu, susret je okončan podelom bodova i rezultatom 1:1 (1:1).


Nakon samo tri minuta igre, domaćin je poveo. De Hea je u pokušaju da ispuca jednu loptu pogodio Kalvert-Luina, lopta se od engleskog napadača odbila u mrežu "Đavola".

Samo četiri minuta kasnije, Junajted je uzvratio, strašan udarac Nemanje Matića sa ivice kaznenog prostora, ali PREČKA! Imao je Matić i u 12. minutu dobru priliku, tukao je ponovo sa ivice kaznenog prostora, ovoga puta je Pikford odlično intervenisao.

Nakon greške domaćeg sastava u 31. minutu, Junajted dolazi do izjednačenja, Matić je presekao jedan pas na sredini terena, odmah je prosledio loptu napred ka Brunu Fernandešu, koji vrlo dobro šutira sa 20ak metara i poravnava rezultat.

Otišlo se sa 1:1 na odmor, da bi nakon 12 minuta igre u drugom delu domaćin bio blizu novog vođstva, Sigurdson je iz slobodnog udarca pogodio stativu, potom je nakon odbitka pokušao i Ričarlison, ali je tukao pored gola Junajteda.

Igrao se 69. minut kada je Kalvert-Luin imao lepu priliku, ali je De Hea uspeo donekle da se iskupi za kiks iz trećeg minuta, odlično ga je zaustavio.

U samom finišu najpre velika šansa za Junajted, ali Pikford najpre odlično brani pokušaj Bruna Fernandeša, lopta se odbija do Igala, ali prvi golman engleske reprezentacije maestralno zaustavlja i njegov pokušaj! Nije tu bio kraj, u poslednjim trenucima utakmice najpre De Hea neverovatno skida pokušaj Ričarlisona, potom u nastavku akcije Kalvert-Luin šutira, lopta se od Megvajera odbija u mrežu "Đavola"!

Ipak, ispostavilo se da je Sigurdson, koji je ležao pred golom "Đavola", iz ofsajda imao uticaj na čitav razvoj situacije, pa je pogodak poništen. Na kraju remi, najpravedniji ishod, Mančester je propustio veliku priliku da se približi Čelsiju, Everton je na sredini tabele sa 37 bodova.


Po završetku utakmice Karlo Anćeloti je žustro prigovarao kod sudija, pa je zaradio i crveni karton.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading