KUĆNI TEST NA TRUDNOĆU SA SOLJU: Neobična metoda naših baka za koju se veruje da otkriva začeće i pre CIKLUSA

Autor: N.J.

Lifestyle

16.11.2022

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovako su naše bake utvđivale da li su u drugom stanju.

KUĆNI TEST NA TRUDNOĆU SA SOLJU: Neobična metoda naših baka za koju se veruje da otkriva začeće i pre CIKLUSA

Foto: Izvor: Unsplash/ freestocks

Trudnica

Nekima se dešava da zatrudne potpuno neplanirano bez praćenja ovulacije i plodnih dana, dok druge žene "ciljaju" određene datume u mesecu za koje misle da su im plodni. Kada se desi izostanak ciklusa, a i pre samog izostanka, verovalo se da test koji podrazumeva so može da otkrije da li ste u drugom stanju. Iako nema nekih konkretnih dokaza da ovo radi, mnogi veruju da baš ovakav test može da pokaže da li ste trudne i to pre izostanka ciklusa.

Test sa solju - kako se radi?

Preporučuje se da se ovaj test uradi na peti dan ovulacije. Potrebna vam je čašica za urin, malo soli i jutarnja mokraća. U tu čašicu mokrite ujutru, i dodajete 3/4 soli. Onda sačekate minut do dva da vidite eventualne promene. E sada, veruje se ako nastane zgrušavanje nalik mleku - trudnoća postoji, trebalo bi da nastanu bele grudvice, a sa druge strane ako trudnoće nema, onda će so samo pasti na dno.

Foto: Shutterstock

Žena na ultrazvuku abdomena

Druge korišćene metode

Pasta za zube

Potrebna vam je bela pasta za zube koju ćete istisnutu u posudu sa vašim urinom. Trebalo da bi da se koristi jutarnji urin i ako pasta poprimi plavu ili ljubičastu boju, veruje se da ste trudne.

Šećer

U kašiku šećera se stavi tačkica urina, ako krene da stvara grudvljice verovalo se da su u drugom stanju, ako se rastopi trudnoća ne postoji.

Sirće

I sirće je korišćeno za utvrđivanje trudnoće. Potrebno je dve kašike sirćeta kome se doda urin. Ako sirće menja boju i stvara mehuriće, trudnoća postoji.

Uvek je dobra opcija da kupite test u apoteci i na taj način pouzdano proverite, a razgovor i pregled kod ginekologa je najbolja opcija koja će definitivno pokazati da li trudnoća postoji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading