ŽUTE KESE PO RUKAMA IZ KOJIH CURI TEČNOST: Dodirnula je ovu vrstu ŠARGAREPE, a onda joj se desio pakao koji traje već ŠEST GODINA (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 15. godine preživljava pravu noćnu moru zbog ove biljke.

ŽUTE KESE PO RUKAMA IZ KOJIH CURI TEČNOST: Dodirnula je ovu vrstu ŠARGAREPE, a onda joj se desio pakao koji traje već ŠEST GODINA (FOTO)

Foto: tiktok/@Astraishere

Astra McCauley, 21-godišnjakinja, i dalje trpi bolove šest godina nakon što je došla u dodir sa opasnom biljkom divlje šargarepe. Ona se susrela sa ovom opakom biljkom u bašti svoje bake dok je još bila u srednjoj školi. Jednog dana Astra i njen prijatelj su odlučili da poseku "veoma visoke biljke" koje su blokirale izlaz iz bašte - ne znajući koliko su opasne. Uskoro se ispostavilo da su biljke bile divlje šargarepe - biljka koja izaziva opekotine trećeg stepena, plikove i osetljivost na sunčevu svetlost.

Suočavanje sa posledicama

Opisujući posledice Astra je rekla:

-  Narednih nekoliko dana svuda smo se češali. Ispostavilo se da je ta biljka nazvana divlja šargarepa. Svrbelo je kao ništa što ste ikada osetili pre. Sela sam i plakala, svrbelo me je do kasno u noć. Nisam mogla da zaspim zbog tolikog svraba.


Iz tih rana curila je žuta tečnost.

- Na kraju sam imala ceo proces gde bih trljala svoje telo. Stavljala sam gazu, zatim bih se obavila i obukla odeću preko toga - što je bilo tokom leta - tako da sam se znojila kao pas. Morala sam da pokrijem celo telo, a takođe i da sprečim da se češem dok spavam i da se to proširi bilo gde drugde - tvrdi.

Foto: tiktok/@Astraishere

Devojka koja se opekla divljom šargarepom


Traume i ponovni izlazak simptoma

Nakon dve do tri nedelje, svrab je počeo da popušta, međutim, trauma izazvana divljom šargarepom ponovo se javila kada je Astru godinu dana kasnije uboo komarac.

- Ubode me komarac i počnem da se češem i vidim kako izlazi žuta tečnost, tako da sam traumatizovana i odmah upadnem u paniku. Pokrila sam to nakon što sam ga oprala vodom, pokrila ga gazom, našla zavoj i otišla da nabavim još materijala. Kada jednom budete zaraženi divljom šargarepom, može se vratiti tokom celog života - jednako loše kao i pre. Takođe, možete lakše dobiti opekotine od sunca - tokom čitavog života. I osim toga, ako vam uđe u oči, može vas oslepiti - rekla je, piše "Dejli mejl".


Borba sa posledicama godinama kasnije

Za Astru, opekotine od divlje šargarepe se obično pojave oko njenih nogu svakog leta, čak i šest godina nakon dodira sa biljkom. Mlada osoba je naučila da živi sa simptomima opasne biljke i čak razvila efikasniju rutinu kako bi sprečila da se simptomi prošire na druge delove tela. Otkrivajući da trenutno ima opekotinu od divlje šargarepe na stopalu, Astra je zaključila: "Zato pazite se divlje šargarepe, jer ta biljka je noćna mora."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:
 

Komentari (0)

Loading