SLATKO OD TREŠANJA PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Ovako nešto sigurno nećete naći u prodavnici, zavrnite rukave i počnite!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji način da dočekate goste.

SLATKO OD TREŠANJA PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Ovako nešto sigurno nećete naći u prodavnici, zavrnite rukave i počnite!

Foto: youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Počela je sezona trešanja, prava prilika da iskoristite slobodno vreme i pripremite slatko po ovom receptu. Slatko od trešanja je neizostavan deo dočeka gostiju, a mnogi će biti oduševljeni kada vide šta ste pripremili za dobrošlicu.

Sastojci:

  • dva kilograma očišćenih trešanja
  • dva kilograma šećera
  • 400 mililitara vode
  • 1 limun

Foto: youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Recept za slatko od trešanja

Priprema:

Prvo što je potrebno da uradite je da izbušite trešnje i izvadite koštice iz istih. Kada očistite trešnje u veliku šerpu nalijte dve velike čaše vode, a onda dodajte i dva kilograma šećera. Ako želite da bude manje slatko smanjite šećer. Uključite da se šećer ušpinuje,  kada mehurići budu gusti i intenzivni tako ćete znati kada treba da ubacite trešnje. Kada stavite slatko od trešnje bilo crvene ili bele, očistite ih i nemojte ih dugo držati jer se one brzo kvare. Ako spremate slatko, moraćete da spremate od svežih trešanja.

Kada tečnost bude već gušća, vreme je da ubacite trešnje, nemojte smanjivati temperaturu i slatko se još uvek ne meša, već samo protresite šepru. Pustite da ključa, a onda kašikom skupljajte penu sa strane.

Kuvanje nema određeni vremenski period već sve zavisi od sočnosti voća.

Penu nemojte bacati, možete iskoristiti za pripremanje nekog slatkiša. 

Da biste proverili da li je slatko gotovo, uzmite kašiku i onda kapajte tečnost, ako se kapljice spuštaju kap po kap već je gotovo. Ako te kapljice sporo liju, znaćete da je slatko gotovo.

Kuhinjsku krpu nakvasite hladnom vodom i pre nego što pokrijte protresite je. Jedan limun isecite na kolutove i dodajte u slatko. Protresite šerpu, ne mešajte. Pokrijte mokrom krpom da se ohladi. Dok se hladi pripremite tegle da sipate slatko tu.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading