PAROVI TVRDE DA JE OVOLIKO POTREBNO DA VEZA BUDE USPEŠNA I SREĆNA: Ta brojka nedeljno zadovoljava sve potrebe

Autor:

Lifestyle

11.05.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogledajte šta kaže istraživanje.

PAROVI TVRDE DA JE OVOLIKO POTREBNO DA VEZA BUDE USPEŠNA I SREĆNA: Ta brojka nedeljno zadovoljava sve potrebe

Foto: Shutterstock

Kliše o tome da muškarci stalno razmišljaju o se*su može da se pokaže kao preteran. Naučnici su istraživanjem došli do zaključka da stabilni parovi zapravo najviše uživaju u se*su jednom nedeljno, bez obzira na pol. Ovo otkriće razbija mit da su muškarci uvek gladni za se*som, dok žene nisu toliko zainteresovane.

Povezanost intimnih odnosa i sreće

Interesantno je da zadovoljstvo parova raste sa učestalošću se*sa, ali samo do određene granice. Ispostavlja se da se*s pet puta nedeljno ne garantuje izuzetno dobru vezu. Dakle, nije količina se*sa presudna za sreću u vezi, već kvalitet i emocionalna povezanost partnera.

Foto: Shutterstock

Interesantno je da zadovoljstvo parova raste sa učestalošću se*sa


Razbijanje mita

Ovaj rezultat istraživanja definitivno baca novo svetlo na stereotipe o se*sualnim potrebama muškaraca i žena. Umesto da se fokusiramo na broj se*sualnih aktivnosti, trebalo bi da se posvetimo održavanju emocionalne bliskosti i povezanosti sa partnerom. Takođe, parovi mogu da se oslobode pritiska i osećaja krivice ako ne praktikuju se*s često, jer je očigledno da kvalitet veze nije direktno povezan sa učestalošću odnosa, piše "Krstarica".

Ovo istraživanje pruža osvežavajući pogled na se*sualni život parova i razbija predrasude o ulozi i potrebama muškaraca i žena u vezi. Umesto da se opterećujemo brojem, trebalo bi da se fokusiramo na kvalitet intimnosti i emocionalne povezanosti sa partnerom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading