UVOD U PRAVU PRELJUBU: Šta je MIKRO varanje i na koje detalje morate da obratite pažnju!

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

09.05.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjaci za veze ističu da mikro varanje predstavlja suptilni oblik flerta sa drugim osobama, a ključna razlika u odnosu na klasičnu preljubu je upravo namera.

UVOD U PRAVU PRELJUBU: Šta je MIKRO varanje i na koje detalje morate da obratite pažnju!

Foto: Shutterstock

Hana Paul iz instituta "Berman Psychotherapy" objašnjava da se radi o "skoro varanju", gde osoba nije potpuno emocionalno ili seksualno uključena sa drugom osobom, ali ipak hoda po tankoj liniji, svesna da prelazi granice svoje veze.

Ključna karakteristika svakog oblika nevere jeste prikrivanje ponašanja od partnera, jer osoba duboko u sebi zna da to što čini nije u skladu sa očekivanjima u vezi.


Mikro varanje u digitalnom dobu

Sa razvojem tehnologije, mikro varanje postaje sve dostupnije, a Hana ističe važnost komunikacije sa partnerom o granicama u vezi. Digitalno doba je normalizovalo rizično ponašanje koje ne poštuje odnos sa drugom osobom, a nevino ponašanje može brzo da postane opasno i štetno ukoliko se namera promeni.

Foto: Shutterstock

Na koje detalje morate da obratite pažnju?

Primeri neprimerenog ponašanja uključuju skrivanje razmene poruka, tajno komuniciranje sa bivšim/bivšom ili osobama sa kojima partner ne bi želeo da komunicirate, neprimerenu interakciju sa drugim osobama, kao i slanje intimnih poruka ili fotografija.


Ako se prepoznajete u nekom od ovih znakova ili sumnjate da je partner učinio nešto slično, važno je da razmotrite uzroke takvog ponašanja i da razgovarate sa partnerom o granicama u vezi.

Stručnjaci ističu da je ključno uspostaviti otvorenu komunikaciju sa partnerom kako bi se izbegla dalja kriza u vezi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading