DA LI GREH PREDAKA PRELAZI I NA POTOMKE? Srpski sveštenik dao odgovor na OVO pitanje koje muči sve SRBE

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sveštenik otkriva: Kako se osloboditi tereta greha predaka i zaštititi svoju decu?

DA LI GREH PREDAKA PRELAZI I NA POTOMKE? Srpski sveštenik dao odgovor na OVO pitanje koje muči sve SRBE

Foto: Shutterstock

Jedna žena se obratila srpskom svešteniku sa dubokim pitanjem o odgovornosti potomstva za grehe svojih predaka. Ona je iznela slučaj svog oca, izrazivši strah da li se posledice njegovih grehova prenose na njenu decu i nju. Sveštenik je odgovorio da se ne možemo smatrati odgovornim za postupke naših predaka, ističući da Bog nije nepravedan da nas kažnjava za ono na šta nismo mogli uticati. Ključno pitanje, prema njemu, jeste kakvi smo mi, a ne kakvi su bili naši preci.

Greške se ne prenose kroz materijalno nasleđe

Sveštenik je objasnio da greške nisu nasleđene kroz materijalno nasleđe, već da ih stičemo svojim slobodnim izborom i delima. Iako možemo naslediti sklonosti ka određenim greškama od roditelja ili vaspitača, imamo slobodu da se ugledamo na ljude sa vrlinama i da se odupremo porodičnom nasleđu greha.

Foto: Shutterstock

Jedna žena se obratila srpskom svešteniku sa dubokim pitanjem o odgovornosti potomstva za grehe svojih predaka


Odnošenje prema potomcima onih koji su učinili greh

Sveštenik je predložio da se stupi u kontakt sa potomcima onih koji su učinili greh, izrazi pokajanje i ponudi pomoć. Ukoliko oni ne pokažu interes, ne treba insistirati, već uputiti decu da budu spremna da pomognu ako zatreba. Ispravljanje grešaka predaka, naglasio je sveštenik, zavisi od jednostavnih odluka i dela koje činimo danas, piše "Alo".

Odgovornost za sopstvene izbore i odluke

Na kraju, sveštenik je podvukao da smo odgovorni samo za svoje sopstvene izbore i odluke. Ako donosimo ispravne odluke, greh naših predaka ne može pasti na nas.

Ovaj odgovor sveštenika osvetljava duboku temu odgovornosti potomstva za grehe svojih prethodnika i pruža smernice o tome kako se nositi sa ovom dilemom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading