OVIM NAPITKOM KEJT MIDLTON ZAPOČINJE DAN: Tako čisti organizam, a koža joj je od njega mnogo mlađa i zategnutija

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo princeza pije svako jutro.

OVIM NAPITKOM KEJT MIDLTON ZAPOČINJE DAN: Tako čisti organizam, a koža joj je od njega mnogo mlađa i zategnutija

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Kejt Midlton je vitka zahvaljujući doručku koji jede svaki dan. Prema izvorima sa dvora u pitanju su spirulina, kelj, mača, spanać, zelena salata, korijander i borovnice.

- Ovaj smuti je prepun antioksidansa koji se bore protiv oštećenja izazvanih slobodnim radikalima, to su toksini iz okoline koji nam narušavaju prirodni sjaj kože - izjavila je bivša kraljevska nutricionistkinja Dženifer Henvej. 

Jedan od ključnih sastojaka ovog zelenog smutija je spirulina, vrsta alge koja se ističe po visokoj koncentraciji antioksidansa, vitamina B i magnezijuma. Ova superhrana je poznata po svojim brojnim zdravstvenim beneficijama, a neke studije sugerišu da može imati pozitivan uticaj na zdravlje jetre i kardiovaskularni sistem.


Mača - Zeleni kofeinski prah

Još jedan ključni sastojak je mača, prah napravljen od lišća zelenog čaja. Osim kofeina, mača obiluje antioksidansima i aminokiselinama, te se povezuje sa smanjenim rizikom od određenih zdravstvenih problema kao što su bolesti jetre i kardiovaskularni poremećaji, prema navodima sajta Healthline, piše "Mondo".

Foto: Profimedia

Šta jede Kejt Midlton svako jutro


Voće i povrće - izvor antioksidansa i mikronutrijenata

Osim spiruline i mače, ovaj zeleni smuti sadrži i voće i povrće koje doprinosi značajnoj dozi antioksidansa i mikronutrijenata poput vitamina A, C, K, folata i magnezijuma. Nutricionistkinja Henvej ističe da je jedini izazov kod ovakvih smutija njihov ukus, ali ističe da se on može poboljšati dodatkom maslaca od orašastih plodova ili drugog voća. Prema portalu Wales Online, čak i princeza Kejt Midlton, poznata po svom zdravom načinu ishrane, konzumira zeleni smuti uz činiju zobenih pahuljica.

Ovaj zeleni smuti, bogat hranljivim sastojcima, predstavlja sjajan način da se unesu važni nutrijenti u organizam na jednostavan i ukusan način.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Lu

11.05.2024 18:35

Znači ovaj napitak izbegavati buduci da je dotična dobila rak.