UGAŠEN POŽAR NA FRUŠKOJ GORI: Vatrogasci se dva sata borili sa vatrenom stihijom u Rakovcu

Autor:

Hronika

07.02.2024

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogasne ekipe ističu da će ostati u pripravnosti i sutra, s obzirom na to da su ovakvi požari skloni ponovnom rasplamsavanju.

UGAŠEN POŽAR NA FRUŠKOJ GORI: Vatrogasci se dva sata borili sa vatrenom stihijom u Rakovcu

Foto: Beoinfo

Večeras je došlo do velikog požara u selu Rakovac kod Fruške gore nedaleko od Novog Sada, ali su vatrogasne ekipe brzom reakcijom uspele da ga ugase za samo dva sata. Požar je zahvatio oko 50 hektara zemlje, a na teren su izašla četiri vatrogasna vozila iz različitih obližnjih mesta kako bi se borili protiv vatrene stihije, prenosi Kurir.

Jedna od glavnih briga tokom gašenja požara bilo je sprečavanje širenja vatre prema vikendicama u Starom Rakovcu. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, uspeli su da zaustave širenje požara na ovo područje, čime je sprečena potencijalna dodatna šteta.

Iako je požar izazvao značajnu štetu na okolnom zemljištu, važno je istaći da je pravovremena reakcija vatrogasaca sprečila dalje širenje vatre. Njihova brza intervencija omogućila je da se požar ugasi pre nego što je prouzrokovao veću štetu.

Vatrogasne ekipe ističu da će ostati u pripravnosti i sutra, s obzirom na to da su ovakvi požari skloni ponovnom rasplamsavanju. Ova vrsta preventivne pripravnosti ključna je kako bi se osiguralo da požar ne bukne iznova i izazove dodatnu štetu.

Iako je požar izazvao značajnu štetu na zemljištu u selu Rakovac, brza reakcija vatrogasaca i njihova efikasna akcija su sprečili dalje širenje vatre. Važno je istaći važnost preventivnih mera i pripravnosti kako bi se smanjila opasnost od ovakvih požara i zaštitila imovina i životi ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading