POŽAR NA NAPUŠTENOJ FARMI KOD ZAJEČARA: Vatrogasci lokalizovali vatrenu stihiju u Rgotini

Autor:

Hronika

05.02.2024

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzrok požara za sada nije poznat.

POŽAR NA NAPUŠTENOJ FARMI KOD ZAJEČARA: Vatrogasci lokalizovali vatrenu stihiju u Rgotini

Foto: Beoinfo

Na napuštenoj bivšoj farmi u ataru zaječarskog sela Rgotina izbio je požar koji je zahvatio napušteni objekat. Vatra je primetena u ranim popodnevnim satima, a na sreću brzom intervencijom pet vatrogasaca sa četiri vozila požar je uspešno lokalizovan oko 15:15 sati. Trenutno je u toku dogašivanje kako bi se sprečilo ponovno buktanje vatre, prenosi Blic.

Uzrok požara za sada nije poznat, a nadležne službe će sprovesti istragu kako bi utvrdile šta je izazvalo ovaj incident. Stanovnici okolnih domaćinstava su bili uznemireni zbog dima koji se širio područjem, ali zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca situacija je stavljena pod kontrolu pre nego što je mogla da se proširi na okolna imanja.

Napušteni objekti poput ove farme često predstavljaju potencijalnu opasnost za okolinu, posebno tokom letnjih meseci kada su temperature visoke. Ovakva mesta mogu postati leglo za nekontrolisane požare, stoga je važno da lokalne vlasti preduzmu mere kako bi se smanjila ova vrsta rizika.

Stanovnici sela Rgotina su izrazili zahvalnost vatrogascima na brzoj reakciji i profesionalnom postupanju tokom gašenja požara. Njihova hrabrost i predanost su doprineli tome da se požar stavi pod kontrolu pre nego što je mogao da prouzrokuje veću štetu. Ovaj događaj je još jednom pokazao koliko je važno imati obučene i opremljene vatrogasne jedinice spremne da odgovore na izazove kao što je ovaj požar na napuštenoj farmi.

U narednom periodu se očekuje da će nadležne službe obaviti istragu kako bi se utvrdio uzrok požara i preduzele preventivne mere kako bi se smanjio rizik od sličnih incidenata u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading