NIKOLA SE PRE UDESA OPRAŠTAO SA MAJKOM KAO DA SE NE VRAĆA: Jovanov otac o momku koji je preživeo Blažićev masakr, a sada se BORI ZA ŽIVOT

Autor: Republika, SLAĐANA STEPANOVIĆ

Hronika

04.08.2023

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovanov otac kaže da je čuo da je Nikola išao oko 130 kilometara na sat.

NIKOLA SE PRE UDESA OPRAŠTAO SA MAJKOM KAO DA SE NE VRAĆA: Jovanov otac o momku koji je preživeo Blažićev masakr, a sada se BORI ZA ŽIVOT

Foto: ST/Dragan Kadić

Otac Jovana Rankovića, koji je jedva preživeo masakr u Malom Orašju, ispričao je za naš portal šta se desilo u sredu kada je njegov sin imao saobraćajku sa drugom Nikolom M. (17), koji je, takođe, ranjen u Uroševoj pucnjavi.

Nikola je sa probnom dozvolom vozio druga Marka na suvozačevom mestu i Jovana na zadnjem, a onda se na krivini kod Drugovca zakucao u betonsku banderu.

Jovanov otac kaže da je čuo da je Nikola išao oko 130 kilometara na sat.

- Nije smeo tako brzo da vozi i još kao neiskusan vozač. Imao je samo jednu papuču, drugu je ostavio kod nas. Znam da su mladi i da se jedva oporavljaju od onog masakra, ali uvek moraju da se paze. Nikola je zadobio najteže povrede, pao je u komu i polomio karlicu. Baš je u teškom stanju, a život je pred njim. Pre ih je vozio na pecanje i nisu imali problema, a sad kao da ih je neki maler uhvatio, baš pred mesečnicu pucnjave i isto u 22.30 kada je monstrum Blažić pucao u njih. Kod iste bandere je drugi dečko imao udes i ostao bez dva prsta - objašnjava Ljubiša Ranković za Republiku.

Foto: Republika

Jovan Ranković

On kaže da se te večeri mladi Nikola čudno ponašao u svojoj kući.

- Njegova majka mi kaže da se nikad nije toliko pozdravljao sa njom pre izlaska. Dugo ju je grlio i ljubio i govorio: "Moja majka, moja majka", kao i ostale ukućane, delovalo im je kao da se ne vraća, i eto sad mu se bore za život, kao da je znao. Mom sinu je ponovo polomljena ruka koja je bila u šipkama i jedno rebro, ali je dobro - navodi naš sagovornik.

Ljubiša kaže da je Nikola 4.maja bežao od Uroševih metaka i da je ka njemu ispaljeno pet, a samo jedan ga je pogodio u bok, kao i da niko ne može da se oporavi od te večeri koja je dva sela zavila u crno.

- Sve su to dobra deca bila. Non stop su nam bili u gostima svi. Nisu imali kafić, pa su išli po kućama. Jovan je najbolji bio sa pokojnim Lazom. Njih dvojica su imali i iste jakne, jedva sam ih prepoznavao. Stalno gledam slike te stradale dece i sve mi je gore. Svi mi nedostaju. Čujem u glavi njihov smeh, ali njihova nasmejana lica više neću videti - govori Jocin otac sa knedlom u grlu.

Uroš Blažić je 4. maja u selima Malo Orašje i Dubona hicima iz puške usmrtio devetoro mladih koji su mu se našli na putu, među kojima je i pomenuti Lazar Milovanović, Jovanov najbolji drug.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading