PRODAVCI MAGLE! DOBRO PAZITE UKOLIKO SE ODLUČITE ZA TRETMAN U "WONDER" TERETANI! Svašta obećavaju, ali kad ih pitate nešto konkretno nećete dobiti nijedan odgovor

Autor: T. Kljajić

Vesti

19.03.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verujete li da je istinita tvrdnja da je efekat tretmana od 25 minuta isti kao da ste imali četiri sata jakog treninga

PRODAVCI MAGLE! DOBRO PAZITE UKOLIKO SE ODLUČITE ZA TRETMAN U "WONDER" TERETANI! Svašta obećavaju, ali kad ih pitate nešto konkretno nećete dobiti nijedan odgovor

Foto: Printscreen

Obećanje ludom radovanje. Ovako bi se ukratko mogao opisati rad beogradske teretane "Wonder", koja tvrdi da četiri tretmana kod njih imaju isti efekat kao šest meseci treniranja u običnoj teretani.

Međutim, samo ulaskom na sajt ove teretane, može se videti da obećavaju, narodski rečeno, kule i gradove, te je velikim slovima istaknuto da jedan tretman kod njih ima efekat kao četiri sata intenzivnog treninga. Pored toga što se navodno mnogo brže mršavi, naročito se ističe da tretman "rešava probleme celulita, a i znatno brže podiže zadnjicu".

Foto: Printscreen

Jedan tretman navodno poput četiri sata treninga

KAD BI BILO...

I sve bi ovo bilo idealno, da se našoj redakciji nije obratila mušterija koja smatra da je oštećena jer ništa od navedenog i prethodno obećanog nije dobila.

- Imao sam problem s kilogramima i znate već, kad dođe do toga, onda tražimo svi brzo i lako rešenje. Upravo time vođen, otišao sam u "Wonder" jer sam kod njih na sajtu video reklamu da jedan trening od 25 minuta ima efekat kao četiri sata intenzivnog treninga. Ispao sam naivan, sada vidim, otišao, uplatio i krenuo na treninge - počinje priču naš sagovornik koji je zamolio da ostane anoniman.

On ističe da je umesto silnih obećanja dobio jedno veliko ništa.

- Naravno, kad sam posle određenog vremena video da se niišta ne menja, pričao sam s njima, ali oni očigledno ne žele da priznaju da, u stvari, prodaju maglu. Ljut na sebe, što sam obmanut, kasnije sam razmišljao da ja zapravo, nakon što sam platio treninge, nisam tražio nikakvu vrstu garancije. To je moja greška, međutim, nisam dobio ni fiskalni račun, kao ni odgovor na kasnije postavljeno pitanje da li su zaposleni koji su me kačili na aparate, s obzirom da tako trening izgleda, imaju uopšte dozvolu da rade sa svim tim. Sve u svemu toliko je bilo propusta, da ni sam nisam bio svestan u šta sam se upustio. Zato i imam potrebu da svoje iskustvo podelim javno, upravo da bi zaštitio druge koji bi možda nekada došli u sličnu situaciju - objašnjava naš sagovornik.

Da bismo čuli i drugu stranu, poslali smo pitanja pomenutoj teretani, ali smo umesto odgovora prvo dobili optužbe da namerno opstruiramo rad teretane, da bi nešto kasnije vlasnica odgovorila:

- Ja poslujem potpuno regularno, prijavljena sam i to na adresi na kojoj sam. Aparat je španske proizvodnje i postoji ih još nekoliko u Beogradu, a prodavca za Srbiju možete izguglati preko njihovog wonder.clinic sajta, gde se vidi ko je distributer. Takođe, što se tiče reklamiranja navodim vaše pitanje u vezi mogućnosti dokazivanja, to je tvrdnja i sugestija koju sam dobila s njihovog sajta i marketinškog materijala, pa im pišite ako imate nekakvu sumnju, oni su internacionalna kompanija i verujem da im neće biti teško da vam daju neiscrpan izvor informacija za vaše čitaoce.

SLUŽBENI MEJL

Na pitanje da li izdaju fiskalne račune, što je i zakonska obaveza, vlasnica je poručila:

- S obzirom na to da tražene informacije nisu od javnog značaja, nismo u obavezi da dajemo iste, takođe, niste korisnik naših usluga. Imajući u vidu da nam se obraćate sa službenog mejla, tražeći finansijske podatke vezane za naše poslovanje, a da pritom niste nadležni organ, to se može smatrati i zloupotrebom službenog položaja. 

Ova pitanja su ostala bez odgovora

1. Da li posedujete neki dokaz za tvrdnju da četiri tretmana imaju efekat kao šest meseci u teretani?
2. Koliko imate zaposlenih?
3. Da li svi imaju licence za rukovanje aparatima koje kačite na ljude?
4. Da li je proizvod kupljen kod nas ili u inostranstvu?
5. Da li izdajete fiskalne račune?
6. Koliko vam je poslednji proknjižen finansijski prihod?

Foto: Printscreen

Na adresi nema nikakve table ni oznake

Na adresi nema table, oznake...

Nakon što se ekipa naše redakcije uputila na navedenu adresu, da bismo slikali objekat, uverili smo se da za pomenutu teretanu ne postoji nikakva reklama, tabla ili bilo kakva oznaka da se tu nalazi neki komercijalni prostor. Kad smo pozvali telefonom, predstavljajući se kao klijenti, kratko su nam rekli:

- Ukoliko želite da zakažete konsultacije, možete doći na adresu koja je na sajtu. Ne postoji nikakvo obeležje, niti tabla na kojoj piše naziv naše teretane. Nalazimo se u zgradi, u stanu, na tom i tom spratu - poručila je osoba koja se javila, što je bacilo još veće sumnje na poslovanje ove teretane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading