CENTAR ZA SOCIJALNI RAD O SLUČAJU ANE MIHALJICE: Policija protiv majke podnela krivičnu prijavu za zlostavljanje i zanemarivanje dece - stan je bio zatrpan smećem! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor:

Vesti

07.03.2024

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ani Mihaljici iz Novog Sada oduzeto je troje dece - od tri, šest i 10 godina, zbog čega će sutra organizovati protest ispred Centra za socijalni rad u Novom Sadu. Mihaljica tvrdi da su joj mališani neosnovano oduzeti, dok iz Centra za socijalni rad Novi Sad novde da su deca živela u nebezbednim i nehigijenskim uslovima u stanu, te da je policija protiv majke podnela krivičnu prijavu.

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD O SLUČAJU ANE MIHALJICE: Policija protiv majke podnela krivičnu prijavu za zlostavljanje i zanemarivanje dece - stan je bio zatrpan smećem! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: Youtube

Iz Centra za socijalni rad Novi Sad kažu da su troje dece živeli u stanu koji je zatrpan gomilom smeća, te da su to zatekle nadležne službe koje su reagovale nakon što je u stanu u novembru prošle godine izbio požar. 

- Decu je u tom momentu čuvao deda, dok je majka sa najstarijim detetom bila van stana - navode iz novosadskog Centra za socijalni rad, kao i da su oni, postupajući po prijavi policije i javnog tužilaštva, preduzeli hitne mere privremene starateljske zaštite, kako bi se otklonila neposredna opasnost po život i bezbednost dece.

 

 

- Policija je protiv majke podnela krivičnu prijavu za zlostavanje i zanemarivanje dece. Od strane organa starateljstva napravljen je plan kontakta maloletne dece sa roditeljem, a ovaj organ  preduzimao je postupno sve mere porodično-pravne zaštite u cilju zaštite prava I interesa maloletne dece, a pre svega obezbeđivanja bezbednih I adekvatnih životnih uslova I njihovog povratka u biološku porodicu - navode, kao i: 

Foto: Twitter

Majka tvrdi da su joj deca neosnovano oduzeta

- Majci je najpre planom usluga, a potom u okviru postupka korektivnog nadzora naloženo da otkloni propuste u vršenju roditeljskog prava (pre svega da obezbedi bezbedne uslove za život dece).  U toku postupka majka je pokazala izuzetno visok stepen nesaradnje (nije dozvoljavala stručnim radnicima da obave terensku posetu na novoj navedenoj adresi, nije priložila traženu dokumentaciju koja bi bila dokaz o obezbeđenim uslovima za preuzimanje dece), dok su I kontakti sa decom bili otežani. Svi nadležni organi preduzimaju mere iz svoje nadležnosti, budući da se ovde radi o grubom zanemarivanju roditeljskih dužnosti u pogledu prava na obrazovanje, zdravlje, prava na identitet, kao i ostvarivanja uslova za nesmetan rast i razvoj dece. 

Foto: Twitter

Stan je zatrpan smećem

Podsetimo, ovim povodom je već 28. februara organizovan protest  u Novom Sadu. Mališani su smešteni u Sigurnu kuću od polovine novembra. Deca su Ani Mihaljici oduzeta nakon požara koji je izbio u stanu u Šekspirovoj 24, gde živi njen otac, a u trenutku požara Mihaljica, kako je rekla, nije bila sa decom u stanu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Dika

08.03.2024 20:32

Ovo je stan Aninog oca neposredno posle požara.Ana ima drugi stan koji je prikazan na mreži X. Ako ne možeš da pomogneš ne odmaži.Ružno je i neljudski baviti se lažima.

Odgovori 17 4