MOGU LI "GRACIJE" DO ISTORIJSKOG PODVIGA?! Na OVO Srbija čeka čak 33 godine, A TOKIO ZOVE!

Autor:

Sport

19.03.2021

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometašice Srbije stavile su sebe u odličan položaj šestim mestom na Mundijalu 2019, pošto će sada imati priliku da prvi put kao nezavisnu našu državu odvedu na Olimpijske igre.

RepublikaFoto: WEHF
Rukometašice Srbije mogle bi prvi put posle 33 godine da se plasiraju na OI!

Neverovatno zvuči, ali naše rukometašice već 33 godine, još od Seula, nisu učestvovale na Olimpijskim igrama.

Tu nepravdu probaće da isprave izabranice Ljbomira Obradovića na predstojećem kvalifikacionom turniru, ali put do Tokija neće biti nimalo lak.

Pred Srbijom je teško favorizovana Rusija, kao i Mađarska i Kazahstan.

Samo dva mesta vode ka Japanu, pa će borba biti žestoka.

Put do Tokija vodi preko Mađarske, odnosno Đera, gde će od danas do nedelje Srbija da odigra svoje tri utakmice.

RepublikaFoto: WEHF
Na putu našim "Gracijama" stoje Rusija, Mađarska i Kazahstan

Kazahstan je autsajder, Rusija veliki favorit, a za mesto na najveće sportsko takmičenje na svetu, na papiru, naše rukometašice trebalo bi da se bore sa domaćinom Mađarskom.

Taj meč u subotu (17.30) u Đeru mogao bi da bude presudan.

Prvi rival Srpkinjama je olimpijski šampion iz Rio de Žaneira pre pet godina, Rusija.

"Gracije" i "Zbornaja komanda" ukrstiće oružije večeras, od 20 časova.

 Reči povratnika u nacionalni tim Dragane Cvijić najbolje govore o značaju ovog turnira, o šansi generacije da se dokopa Ollimpijskih igara.

- Glavna utakmica za nas je Mađarska, da ih dobijemo i izborimo plasman u Tokio. Tu smo sa kvalitetom, odlučivaće jedna lopta. Imali smo neslavan rezultat u Danskoj s Mađaricama, ali to ništa ne znači. Idemo na sve ili ništa. Najvažniji turnir i utakmica karijere je pred nama. Ja to tako gledam, do sada nismo stigle ovoliko blizu Olimpijskih Igara. Želimo da produžimo priču o ženskom rukometu u Srbiji i da zainteresujemo neku novu decu za naš sport. Teška je situacija, plasman u Tokio bi mnogo toga popravio - rekla je Cvijićeva, a preneo "Mozzartsport".

RepublikaFoto: Starsport
Dragana Cvijić

Pivot naše reprezentacije nije igrao na Evropskom prvenstvu krajem prošle godine gde je Srbija dosta obećavala, ali je doživela na kraju krah i pored pobede protiv svetskih šampionki Holanđanki. Na kraju nismo prošli grupu u kojoj su bili Holandija, Mađarska i Hrvatska i zauzeli 13. mesto. Rukometašica ĆSM Bukurešta, od leta slovenačkog Krima, imala je povredu kolena i operaciju. Nije u takmičarskom ritmu, ali njeno iskustvo i fanatična borbenost dobro će doći našoj selekciji. Ljubomir Obradović pozvao je iste snage kao na EP, sve ono najbolje što Srbija ima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading