Spektakl za titulu: Bokserski derbi između Loznice i Metalca!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

20.03.2019

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bokseri Loznice i Metalca sastaju se sutra u derbiju 6. kola Bokserske lige Srbije, koji će gotovo izvesno, odlučiti kome će pripasti šampionska titula.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Posle pet kola Metalac ima maksimalnih 10 bodova, Lozničani dva manje i za preuzimanje prve pozicije potrebna im je ubedljiva pobeda, pošto je u prvom meču u Valjevu bilo 12:4.

Direktor Bokserske lige Srbije Nikola Milinković rekao je Tanjugu da očekuje pravi spektakl pred četiri-pet hiljada gledalaca u dvorani "Lagator".


- Bez dileme ovo je derbi sezone, šlager meč, očekujemo pravu borbu i spektakl, pred punom dvoranom, najsavremenijim osvetljenjem, dobrih osam borbi. Loznica je grad boksa i to će se još jednom potvrditi. Ujedno, kroz ligu naši bokseri se spremaju za Evropsko prvenstvo u Minsku, gde se nadamo bar jednoj medalji - izjavio je Milinković. 

Srpski reprezentativac Vladan Babić, jedan od najvećih aduta Lozničana, ističe da je u pitanju pravi derbi, duel dve najbolje ekipe u državi.

- Očekujem dobar i neizvestan mec, sa dosta uzbuđenja, ovo su dve najbolje ekipe u ligi i definitivno pravi derbi. Svaka borba je pođednako bitna jer nam je potreban visok rezultat da bi preuzeli prvo mesto. Obe ekipe su se maksimalno pojačale, ali mislim da imamo kvalitetniji tim u ovom trenutku i još kad na to dodamo loznicku publiku, koja je definitivno najbolja bokserska publika u regionu, a verovatno i u Evropi. Verujem u svoje klupske drugove i siguran sam da ćemo odneti pobedu i da ćemo se boriti za titulu do samog kraja - istakao je Babić.

RepublikaFoto: Promo foto
Vladan Babić

Njegov rival biće kapiten Metalca Milutin Stanković.

- Nadam se da je ovo moje vreme i da ću odneti pobedu bez većih problema, osećam se sjajno, nikad nisam bio spremniji, fokus mi je na Evropskom prvenstvu i celu godinu sam posvetio tome - poručio je Babić.

Sa druge stgrane, Stanković ističe da je uveren da može da se suprostavi Babiću.

- Oni su se značajno pojačali u odnosu na duel u Valjevu i verujem da će biti žestoka borba. Babića poznajem odlično, on je u formi, ali imam i ja svoje adute - poručio je Stanković.

Predsednik valjevskog kluba Ðorđe Milanović takođe očekuje sjajan meč u Loznici, mada opriznaje da će ekipi nedostajati povređeni Aleksa Marković i Geard Ajetović, koji je trenutno u Austriji.


- Marković se povredio na Evropskom prvenstvu za mlade u Rusiji, Ajetović nije tu za ovaj meč, ali uveren sam da možemo do pozitivnog rezultata koji bi nam mnogo značio u borbi za titulu i ulazak u istoriju jer imamo šansu da postanemo prvi ekipni šampion Srbije iz Valjeva. 

Spektakl u Loznici na programu je sutra od 19 sati, a u preostala dva meča 6. kola sastaju se: Radnički Kragujevac - Vojvodina (23. marta) i Radnički Beograd - Naisus Niš (24. marta).

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading