PAKAO PIONIRA PROGUTAO ZENIT: Partizanov evropski prvenac!

Autor:

Sport

09.10.2018

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana uspeli su da savladaju ekipu Zenita u drugom kolu Evrokupa. Odličnu igru u drugom poluvrmemenu crno-beli su znali da naplate - 89:82 (21:22, 18:24, 26:19, 24:17).

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Partizana

Nerešiva enigma za ekipu Nenada Čanka bio je Džerod Utof koji je imao izvandredno šutersko veče u glavnom gradu Srbije. Neizvestan meč, pun preokreta viđen je ove večeri u hali "Aleksandar Nikolić". Odlično su gosti otvorili meč i brzo preuzeli vođstvo i kontrolu nad mečom. Diktirali su tempo prvih 20 minuta pa se na odmor otišlo sa rezultatom 39:46, ali tu nije bio kraj borbe.

Treća deonica unela je svežinu u igru crno-belih. Očigledno da su saveti Nenada Čanka urodili plodom pa je Partizan uspeo da se vrati i potpuno okrene utakmicu u svoju korist. Uspeo je domaćin da napravi seriju 21:4 i povede sa osam poena razlike. Međutim, koliko su opasni i iskusni u takvim situacijama pokazali su igrači Zenita koji su do kraja kvartala uspeli da poravnaju rezultat i utakmicu uvedu u neizvesnih 10 minuta.

RepublikaFoto: Starsport
Rade Zagorac

Trajala je rezultatska klackalica, kako bi jedan tim otišao na minimalni plus tako bi se protivnik vraćao. Ipak, tada je Partian uspeo da napravi mini seriju od pet poena koju gosti ipak nisu uspeli da stignu pa je tako beogradska ekipa upisala prvu pobedu u ovosezonskom Evrokupu. Najbolji u ekipi crno-belih bili su Rade Zagorac i Džok Lendejl sa po 25 poena dok se kod gostiju istakao pomenuti Utof sa 26 poena, a pratio ga je Džejlen Relnods sa 16.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Čanak

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading