Rakočević: Danilović urgirao, Divac dozvolio dolazak Kokoškova

Autor:

Sport

22.11.2019

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević rekao je da će dolazak Igora Kokoškova na klupu Srbije imati pozitivan uticaj na ekipu i najavio iste ambicije - napad na medalje na svim takmičenjima.

RepublikaFoto: Starsport
KSS radi sve da bi doveo najbolje stručnjake u naše nacionalne timove

Rakočević je u izjavi Tanjugu naglasio da je prvi čovek KSS Predrag Danilović urgirao kod Vlada Divca i Sakramento Kingsa, gde je Kokoškov pomoćni trener, za dozvolu da ujedno bude i selektor.

- Danilović se pobrinuo da se sve sprovede, jako je dobar prijatelj sa Divcem i ljudima iz Sakramenta. To je uticalo da se dođe do pozitivnog ishoda. Naravno, velika je stvar što je Sakramento prihvatio, s obzirom da postoje kvalifikacioni turniri i "prozori" za Evropsko prvenstvo. Sve je ispalo kako treba i jedva čekamo - rekao je Rakočević Tanjugu na Sajmu sporta.

Dolazak Kokoškova, šampiona Evrope sa Slovenijom ,pobedom u finalu baš nad Srbijom u Istanbulu 2017, pun je pogodak, smatra proslavljeni srpski košarkaš.

- Izuzetno smo zadovoljni što se ta ideja sprovela u realnost. Igor ima fantastično iskustvo, posebno moderne košarke i američkog tipa igre. Pravio je i sjajne uspehe, bio prvak Evrope sa Slovencima i uvereni smo da će imati jako pozivan efekat na našu ekipu.

Rakočević dodaje i da je već sada poznato da će Srbija biti glavni favorit za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju zbog prednosti domaćeg terena, oličenog u dobijanju kvalifikacionog turnira u obe konkurencije.

- Još uvek ne znamo protivnike, ali na domaćem terenu smo favoriti. Jako je bitno što smo dobili domaćinstvo za muškarce i žene. Uzbuđeni smo i jedva čekamo, verujem da će biti puna hala", poručio je Rakočević i zahvalio se državi koja je "sve podržala i finansirala.

Posle osvajanja petog mesta na Mundobasketu u Kini, Srbija i dalje pretenduje na odličja.

- Sigurno su visoke ambicije, one su uvek iste. To je osvajanje medalja - zaključio je Rakočević.

Turnir za žene na programu je od 6. do 9. februara, a za muškarce od 23. do 28. juna 2020. u beogradskoj "Štark areni".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading