(VIDEO) Poklonite se košarkaškom Mesiju: Teovih magičnih 9 poena za 60 sekundi i Virtusovih 9/0 u Italiji!

Autor:

Sport

17.11.2019

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Virtus iz Bolonje je nepobediv u italijanskoj ligi! Ekipa Saše Đorđevića je večeras nastavila niz nepobedivosti i stigla do devete pobede u isto toliko mečeva pošto je kao gost slavila protiv Trsta 89:85. I to posle produžetaka pošto je praktično pobedila izgubljenu utakmicu. A novu sjajnu partiju je pružio Miloš Teodosić, za kojeg su italijanski mediji odmah posle meča izvestili da igra „sam protiv svih“.

RepublikaFoto: Starsport
Miloš Teodosić

Iako pri dnu tabele sa samo dve pobede, Trst je večeras pružio Virtusu jači otpor nego bilo ko u prvenstvu ove sezone. Imali su domaći košarkaši pobedu u rukama, ali Virtus se ove sezone specijalizovao za pobede u dramatičnim završnicama.

Od početka je Trst nagovestio da ide na pobedu, serijom trojki bez promašaja (4/4) poveo 28:19 i naterao Đorđevića na tajmaut. Međutim, ni to nije pomoglo Virtusu, Teodosić i Marković su održavali goste u igri, ali su domaći rešetali i sa dva torpeda Kavalijera održavali prednost.  Na poluvremenu je bilo 48:35.

A onda furiozna serija Virtusa na početku drugog poluvremena! Gosti su za pet minuta igre u trećoj četvrtini izjednačili na 48:48. 

Džons je uspeo da prekine seriju Voitusa i Trst je uoči poslednje četvrtine ipak imao plus pet (60:55).

Trojkom Teodosića, Virtus je poveo 65:64 sedam minuta pre kraja. Da Ros i Elmor su uzvratili u domaćem timu i Trst je dva minuta pre kraja imao 71:65. 

Gembl je vezao pet poena za Virtus, ali je Kavalijero sa linije penala doneo Trstu 72:70 na 20 sekundi do kraja. Odgovornost je preuzeo Teodosić iznudio faul i sa linije penala uveo meč u produžetak.

Vodio je Trst i minut pre kraja produžetka, ali je neverovatni Teo u poslednjih 60 sekundi pogodio dvojku posle ofanzivnog skoka, pa ludu trojku u njegovom stilu, dodao dva slobodna bacanja, vezao sedam poena za 87:83 i prelomio pitanje pobednika.

 

 

Srpski plejmejker je meč završio sa 24 poena i bio najefikasniji na meču. Za dva poena je šutirao 2/2, za tri 5/10, penale 5/6 i dodao pet asistencija za 31 minut na parketu. Gembl ga je ispratio sa 17, a Hanter sa 16 poena. 

Stefan Marković nije imao veče, upisao je samo sedam poena uz slab šut (2/5 za dva, 1/5 za tri poena) i meč završio sa negativnim indeksom -1. U domaćem timu je najefikasniji bio Elmor sa 20 poena.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading