(VIDEO) Amerikanci se podelili, odigrali fantastičan meč i pokazali da im otkazi najmanje smetaju!

Autor:

Sport

10.08.2019

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možda nisu tu najveće zvezde, ali opasni su... Košarkaši SAD odigrali su pripremni meč i to međusobno. Greg Popović je promešao karte, a slavili su stariji - 97:78.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Greg Popovič

Nešto iskusniji sastav je bio daleko bolji, a nakon duela, direktor tima Džeri Kolanđelo otkrio je da su sa spiska precrtani Tadeus Jang i Bam Adebajo.

Derik Vajt i Marvin Begli III su dodati seniorskom timu umesto njih i biće u ekipi sledeće nedelje.

Sada tim ima 17 igrača jer su tu povređeni Kajl Louri i Markus Smart, a planirano je još jedno skraćivanje spiska sledeće nedelje, kada će Amerikanci otići u Australiju da odigraju tri utakmice.

- Ovo je početak, mislim da momci polako napreduju, nisu igrali pre zajedno. Ulažu veliki napor, sjajno rade, ali mi smo i dalje u veoma ranoj fazi, treba da vidimo kako ćemo igrati i treba dobro da prouče jedni druge - rekao je Greg Popovič, selektor svetskih prvaka.

Inače, meč je izneo u pobedničkom timu Kemba Voker, sa 14 poena i četiri asistencije za 16 minuta, uz Tejtuma koji je ubacio 17 poena. Šut trijumfalnog tima je bio sjajan, sa čak 57 odsto pogodaka.

Dearon Foks je pratio Kembu sa 12 poena, tri asistencije i tri skoka, a poraženi tim je imao samo 33 odsto šuta, sa katastrofalnih 3-26 za trojke.

Posle ovog meča, Amerikanci će igrati protiv Španije u Kaliforniji, 16. avgusta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading