SALE: AMERIKANCI, NEK VAM JE BOG U POMOĆI!

Autor:

Sport

10.08.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maske su pale, tri nedelje pre početka Mundobasketa u Kini selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević prvi put je javno zapretio Amerikancima da će im skinutu krunu s glave! Štaviše, Sale je poručio lažnom drim-timu da samo bog može da mu pomogne ako se nađe na putu Srbiji!

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Đorđević

Zbog brojnih otkaza Ameri će u Kinu poslati bukvalno treću postavu, u kojoj neće biti nijedne od najvećih zvezda. To je zadalo dosta glavobolja selektoru Gregu Popoviču, a kako i ne bi kada u svom timu nema igrača kvaliteta Nikole Jokića.

Sve to, uključujući i daleko veću uigranost ekipe, daje za pravo "orlovima" da s pravom mogu da zaprete SAD. Đorđević je najpre prokomentarisao činjenicu da elitni NBA igrači neće zaigrati za Ameriku u Kini.

Nikola Jokić u duelu sa Kevinom Durentom

- Što bi se reklo, dobro došli u klub (welcome to the club). To se i nama dešavalo mnogih godina do sada. Uopšte ne razmišljamo o njima, ja razmišljam o svim drugim reprezentacijama, osim o Americi - izjavio je Đorđević za RTS, a potom dodao:

- Nemojte uopšte da razmišljate o Amerikancima i, ako mogu prvi put da kažem, pustimo njih neka igraju svoju košarku, mi ćemo svoju. Pa ako se susretnemo, neka im je bog u pomoći.

U subotu protiv Litvanije u Areni

Posle uspešne provere protiv Finske (95:75), košarkaše Srbije u subotu (21.00) u Areni očekuje duel protiv selekcije Litvanije.

- Mislim da će to biti sjajna provera za nas s obzirom na to da su se kasnije priključili igrači koji su imali ugovorne obaveze sa NBA klubovima. Za nas to neće biti prava slika forme, ali mislim da smo veoma dobro radili na Kopaoniku. Litvanija je snažan protivnik i ekipa koja decenijama gradi igru na fizičkim duelima - poručio je Đorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading