KSS morao da plati "ludu" cifru da bi Bogdanović igrao za reprezentaciju!

Autor:

Sport

09.08.2019

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević objasnio je zbog čega je Savez morao da plati osiguranje za Bogdana Bogdanovića da bi se on priključio reprezentaciji.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket/2017
Bogdan Bogdanović

Za dodatno osiguranje bilo je potrebno platiti 140.000 evra, što je KSS uz pomoć države uspeo da isplati.

- FIBA je pre dve godine preuzela na sebe teret osiguranja NBA igrača. Svi NBA igrači koji igraju za nacionalne timove, pokriveni su FIBA osiguranjem. Nažalost, osiguravajucća kuća zadržala je mogućnost da igrači koji su relativno povređeni, ili su operisani, imaju dodatno osiguranje. Bogdan je prošle godine imao jednu operaciju, pa je KSS u septembru morao da plati dodatno osiguranje- rekao je Tomašević na konferenciji za medije u Štark areni.

On je dodao da je ovog leta taj problem bio očekivan, ali da je prepiska sa FIBA, Sakramentom i NBA trajala tri nedelje.

- Uz veliku pomoć Zorana Radovića i Vlada Divca uspeli smo da osiguranje smanjimo sa 355.000 dolara na 140.000 evra, što je za nas veliki izdatak. Obratili smo se Ministarstvu sporta, Vladi, državi i oni su razumeli značaj Bogdanovog igranja na Svetskom kupu. Hvala predsedniku, Vladi i ministru sporta što su nam uplatili taj novac. Mi smo ga već prebacili osiguravajućoj kući, pa je Bogdan 'pokriven' i nema problema da zaigra za Srbiju- zaključio je Tomašević.

On se u ime Košarkaškog saveza Srbije zahvalio selektoru Aleksandru Đorđevicu i svim igračima koji su "odvojili još jedno leto da budu sa reprezentacijom", sa ciljem da naprave što bolji rezultat na Svetskom prvenstvu u Kini.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading