HEROJ SAUTEMPTONA ZA SRPSKI TELEGRAF: ZBOGOM, BRITANIJO!

Autor: Katarina Kostić

Sport

10.05.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sveci" slave Dušana Tadića, ali vreme je za rastanak!

Prevazišao "svece": Srpski majstor fudbala

Srpski reprezentativac je maestralnim partijama, golovima i asistencijama obezbedio Sautemptonu opstanak u Premijer ligi, što mu navijači nikada neće zaboraviti. U borbi davljenika pao je Svonsi (0:1), jedini gol postigao je rezervista Manolo Gabijadini, ali ništa manje važna nisu bila dva gola koja je Tadić (28) spakovao Bornmutu prošle nedelje (2:1).

Heroj Sautemptona oko kog se otimaju brojni evropski giganti, počev od Milana i Intera pa sve do Ajaksa, poručio je u intervjuu za Srpski telegraf da je kucnuo čas da napusti "Sent Meris" i upusti se u novu avanturu.

Bili ste najbolji kada je najteže, nosili ste klub do opstanka. Kakav je osećaj?

- Svi smo bili srećni posle meča, ali slavlje nije dugo trajalo. Sramota je uopšte što se klub renomea Sautemptona našao u situaciji da se bori za opstanak. Gostovanje Svonsiju bilo je izuzetno teško, ali najbitnije je da smo osvojili tri boda. Znali smo da moramo da odemo i da pobedimo, što smo i učinili.

Činjenica je da ste prerasli sredinu u kojoj se nalazite. U redu za vaš potpis stoje Milan, Ajaks, Everton. Otkrijte nam gde će Dušan Tadić nastaviti karijeru.

- Ne znam još šta može da se desi i gde ću završiti na kraju. Mogu samo da se složim da mi je potrebna promena sredine.

RepublikaFoto: Starsport

Pređimo onda s klupskih tema na reprezentaciju. Za mesec dana Srbiju očekuje Svetsko prvenstvo u Rusiji, da li ste spremni da potvrdite ulogu jednog od lidera?

- U dobrom raspoloženju dočekujemo Mundijal. Imamo dobru grupu igrača, koja dugo igra zajedno, dobar stručni štab i mislim da zajedno možemo do uspeha. Sigurno da ćemo svi dati sve od sebe da u borbi sa Švajcarskom, Kostarikom i Brazilom izborimo plasman u narednu fazu takmičenja - završila je priču desetka Srbije Dušan Tadić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading