Hrvatu žao Sulejmanija: Mogao je da igra u Barsi ili Realu da je bio pametniji!

Autor:

Sport

04.06.2020

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miralem Sulejmani je tokom mlađih dana bio jedan od najtalentovanijih evropskih fudbalera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Miralem Sulejmani

Partizanov đak, koji nije došao do prvog tima, leta 2008. godine postao je najskuplji igrač u istoriji holandskog fudbala kada je potpisao za Ajaks u transferu preko 16 miliona evra iz Herenvena.

Upravo je u Herenvenu igrao sa bivšim reprezentativcem Hrvatske Danijelom Pranjićem.

- Miralem je imao dobru karijeru, ali sam iskreno očekivao mnogo više. Verovao da će jednog dana zaigrati za Bajern, Real Madrid ili Barselonu - rekao Pranjić za "Vice".

Pranjić smatra da je Sulejmani prarano došao u Ajaks, sa samo 20 godina.

- Savetovao sam ga da ostane još godinu ili dve. Od prvog momenta sam shvatio o kakvom se talentu radi, bio sam ubeđen da će biti među najboljim fudbalerima sveta. Ipak, mislio sam da će biti pametniji i da neće juriti za transferom posle samo godinu dana - dodao je Hrvat.

Tokom dana u Herenvenu bili su nerazdvojni.

- Kao stariji brat sam mu bio, vodio sam računa o Miralemu. Provodili smo dane zajedno. Sećam se, kada je došao tokom intervjua smo uvek bili zajedno pred kamerama. Nije govorio engleski jezik tako dobro, pa bi on pričao na srpskom, a ja prevodio šta je govorio. Kada je otišao u Ajaks radio je sve intervjue sam od prvog dana. Tada sam shvatio da on zapravo jako dobro govori engleski jezik i da me je sve vreme iskorišćavao - našalio se Pranjić.

Sulejmani je posle Amsterdama kratko bio u Benfiki, a od 2015. godine je jedan od glavnih igrača Jang Bojsa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading