IZRAELSKI RATNI JASTREBOVI SE NE SMIRUJU: Smotrič i Gvir pozvali na odgovor Iranu koji će odjeknuti Bliskim istokom

Autor:

Svet

14.04.2024

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski Ratni kabinet danas se sastaje da bi razgovarao o odgovoru Izraela na iranski napad.

IZRAELSKI RATNI JASTREBOVI SE NE SMIRUJU: Smotrič i Gvir pozvali na odgovor Iranu koji će odjeknuti Bliskim istokom

Foto: Shutterstock

Dvojica najtvrdokornijih krajnje desničarskih ministara izraelske vlade, ministar finansija - Bezalel Smotrič, i ministar za nacionalnu bezbednost  - Itamar Ben Gvir, pozvali su danas na snažan odgovor na napad iranskih dronova i raketa na Izrael.

Smotrič je pozvao na odgovor Izraela koji će "odjeknuti širom Bliskog istoka", a Ben Gvir je rekao da odgovor Izraela ne sme biti "slab", preneo je CNN. Smotrič je rekao da će Izrael, ukoliko bude oklevao, dovesti sebe u egzistencijalnu opasnost.

Smotrič je u video objavi ocenio da će Izrael pobediti, ako njegov odgovor bude odjeknuo na Bliskom istoku za generacije koje dolaze.

Ben Gvir je rekao da su "koncepti obuzdavanja i proporcionalnosti" nestali 7. oktobra kada je  Hamas napao jug Izraela. Ni Smotrič ni Ben Gvir nisu članovi izraelskog Ratnog kabineta.

S druge strane, ministar u izraelskom Ratnom kabinetu, Beni Ganc, kazao je da će Izrael ispostaviti račun Iranu kao odgovor na njegov masovni napad raketama i bespilotnim letelicama kada bude pravo vreme.

- Izgradićemo regionalnu koaliciju i ispostaviti račun Iranu na način i vreme koji nam budu odgovarali - naveo je Ganc u saopštenju, preneo je Rojters.

Izraelski Ratni kabinet danas se sastaje da bi razgovarao o odgovoru Izraela na iranski napad.

Iran je tokom noći izvršio napad na Izrael kao odmazdu zbog napada 1. aprila na iranski Konzulat u Damasku za koji krive Izrael. Teheran je danas upozorio da će ponovo izvesti snažniji napad ukoliko Izrael ili SAD uzvrate na sinoćnji napad.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading