IZRAEL DOŽIVEO UDARAC OD SAD! Bajden doneo ŠOK odluku!

Autor:

Svet

14.04.2024

06:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džo Bajden jasno stavio do znanja Netanjahuu šta da očekuje od SAD.

IZRAEL DOŽIVEO UDARAC OD SAD! Bajden doneo ŠOK odluku!

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden razgovarao je sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom nakon što je Iran izvršio vazdušni napad na Izrael i tom prilikom mu jasno stavio do znanja da američkesnage neće učestvovati u ofanzivnim operacijama protiv Irana, prenosi Si-En-En, pozivajući se na izvor iz Bele kuće.

- Sjedinjene Države neće učestvovati ni u jednoj ofanzivnoj operaciji protiv Irana. Američki predsednik Džo Bajden je to jasno stavio do znanja izraelskom premijeru Benjaminu Netanijahuu - navodi se u saopštenju.

Iranska Islamska revolucionarna garda (elitne jedinice Oružanih snaga) saopštila je u nedelju uveče da će napasti teritoriju Izraela kao odgovor na uništenje izraelskog aviona iranskog konzulata u Siriji početkom aprila.

Kako se navodi u nekoliko različitih izvora, u napad je uključeno od nekoliko desetina do stotina raketa i bespilotnih letelica, uključujući bespilotne letelice.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su njihove oružane snage u stanju pripravnosti. Pentagon je rekao da će podržati Izrael, a iranska misija pri UN nazvala je to sukobom između Teherana i Tel Aviva , pozivajući Vašington da se „drži podalje“.

Podsetimo, 1. aprila su izraelske vazduhoplovne snage napale zgradu iranskog generalnog konzulata u glavnom gradu Sirije Damasku. Prema navodima iranske vojske, tada je ubijeno sedam korpusnih oficira, uključujući dva visoka generalna savetnika: Mohameda Rezu Zahedija, komandanta snaga IRGC Kuds u Siriji i Libanu, kao i njegovog zamenika, brigadnog generala Mohameda Hadija Hadži Rahimija. Teheran je rekao da zadržava pravo da odgovori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Нови почетак

14.04.2024 08:25

Нови светски поредак...