TRAMP TVRDI: Napad na Izrael ne bi bio moguć da sam ja i dalje predsednik!

Autor:

Svet

14.04.2024

01:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp tvrdi da napad Irana na Izrael ne bi bio moguć da je on i dalje predsednik

TRAMP TVRDI: Napad na Izrael ne bi bio moguć da sam ja i dalje predsednik!

Foto: X/Sphere/Printscreen


Bivši predsednik Donald Tramp izneo je tvrdnju da napad Irana na Izrael ne bi bio moguć da je on i dalje bio na čelu Sjedinjenih Američkih Država.

"IZRAEL JE POD NAPADOM! Ovo nikada ne bi smelo da se dogodi - OVO SE NIKADA NE BI DOGODILO DA SAM JA BIO PREDSEDNIK!" Tramp je napisao na Truth Social.

Ova objava bila je prva koju je bivši predsednik podelio nakon vesti o napadu u subotu uveče, i bila je ispresecana obaveštenjima o njegovom predstojećem skupu u Pensilvaniji. Takođe, Tramp tvrdi da je predsednik Biden snimio govor u vezi sa napadom Irana, ali da su njegovi "upravljači" odlučili da ga ne objave nakon što su videli Trampove oštre objave. "SADA ĆE POKUŠATI DA TO URADI UŽIVO, VEROVATNO SUTRA. ON NE ŽELI DA NAPUSTI SVOJU KUĆU, SA KORVETOM, U DELAVERU!!!" Tramp je tvitovao. Biden je uživao vikend na plaži u svom domu u Rehoboth Beach, Delaver, kada je pozvan nazad u Belu kuću u subotu uoči iranskog napada.


Trampove tvrdnje o iranskom napadu

Tramp je javno izneo tvrdnje da bi iranski napad na Izrael bio sprečen da je on i dalje bio na mestu predsednika, ističući da bi njegova politika bila efikasnija u sprečavanju takvih događaja. Njegove tvrdnje su izazvale pažnju i polemike u javnosti, budući da je Iranov napad na Izrael izazvao zabrinutost širom sveta.


Trampova reakcija na iranski napad na Izrael bila je brza i oštra, što je dovelo do novog talasa pažnje usmerene ka njegovim aktivnostima na društvenim mrežama. Njegove tvrdnje o tome kako bi se situacija odvijala da je on i dalje na vlasti, kao i kritike upućene predsedniku Bidenu, pokrenule su raspravu o političkim odnosima i spoljnoj politici SAD.


Predsednik Bajden, koji je bio na odmoru kada je stigla vest o iranskom napadu na Izrael, hitno je pozvan nazad u Belu kuću radi praćenja situacije. Njegova reakcija na Trampove tvrdnje nije bila javno izražena, ali su politički analitičari istakli značaj napada i međunarodnu reakciju na isti.

Ovaj događaj pokazao je kompleksnost političkih odnosa u međunarodnoj areni i značaj uloge bivših i sadašnjih lidera u rešavanju kriznih situacija.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading