PUTIN RAZGOVARAO SA RAISIJEM: Razmotrena situacija na Bliskom istoku, ruski lider imao specijalnu poruku

Autor:

Svet

16.04.2024

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razgovor je obavljen na inicijativu iranske strane.

PUTIN RAZGOVARAO SA RAISIJEM: Razmotrena situacija na Bliskom istoku, ruski lider imao specijalnu poruku

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Ebrahim Raisi

Predsednik Irana, Ebrahim Raisi, razgovarao je telefonom sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom, saopštio je Kremlj.

Dva predsednika su detaljno razmotrila situaciju na Bliskom istoku, nakon izraelskog napada i odgovora Irana.

Kako je Raisi istakao, odgovor Irana je bio iznuđen i imao ograničeni karakter. On je saopštio da Teheran nije zainteresovan za dalju eskalaciju situacije.

- Vladimir Putin je izrazio nadu da će sve strane pokazati razumnu uzdržanost i da neće dozvoliti novu rundu konfrontacije koja bi imala katastrofalne posledice za ceo region - navodi se u saopštenju.

Razgovor je obavljen na inicijativu iranske strane.

Iran je 13. aprila uveče lansirao bespilotne letelice i rakete prema Izraelu, nazvavši to odgovorom na brojne zločine, uključujući vazdušni napad na konzulat republičke u Damasku.

Podsetimo, iranski predsednik, Ebrahim Raisi, pohvalio je juče diplomatski i vojni sektor u zemlji za interakciju i koordinaciju u sprovođenju nedavne uzvratne operacije protiv, kako je naveo, "vojnih ciljeva izraelskog režima na okupiranim teritorijama".

- Moćna, istorijska i pobednička operacija iranskih oružanih snaga je odgovor na agresivne akcije cionističkog režima protiv konzularnog odeljenja iranske ambasade u Siriji. Islamska Republika Iran je na vrhuncu svoje moći i veličine, a ovim ponosnim činom, pored ispunjenja obećanja o kažnjavanju neprijatelja i agresora, dirnuta su srca naroda sveta, islamskog naroda i potlačenog naroda Palestine - rekao je Raisi na sednici Vlade, prenosi agencija Tasnim

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading