NEMAMO ORUŽJE ZA KONTRAOFANZIVU: Zelenski očajan, moli Zapad za samo jedno

Autor:

Svet

07.04.2024

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da je za odbranu Ukrajine od ruske agresije potrebno 25 sistema Patriot

NEMAMO ORUŽJE ZA KONTRAOFANZIVU: Zelenski očajan, moli Zapad za samo jedno

Foto: Profimedia

Ukrajina trenutno nema projektile za kontraofanzivna dejstva, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da nedostaju i projektili dugog dometa i oružje za gađanje ruskih vojnih aerodroma, aviona, skladišta i baza.

"Nemamo projektile za kontraofanzivna dejstva. Za zaštitu naše države postoji nekoliko inicijativa, oružje nam stiže“, naglasio je Zelenski u intervjuu za teleton "Edini novini“, prenosi Ukrinform.

On je dodao da se dronovi koriste kao zamena za oskudne artiljerijske granate.

"Nije alternativa, ali pomaže u nekim oblastima. Povećali smo proizvodnju deset puta. Danas ne vidim globalni deficit po ovom pitanju“, naglasio je predsednik Ukrajine.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da je za odbranu Ukrajine od ruske agresije potrebno 25 sistema Patriot.

"Da bi se Ukrajina u potpunosti zatvorila za budućnost poželjno je da ima 25 sistema Patriot, po šest do osam baterija. Svi naši partneri su toga dobro svesni, znaju čak i tačke na kojima treba da se nalaze relevantni sistemi. U svetu postoji nekoliko Patriot sistema ili njima sličnih, koji takođe funkcionišu veoma dobro“, rekao je Zelenski za nacionalni teleton „Edini novini“, prenosi Ukrinform.

On je naveo da je reč o velikom broju sistema, ali i da je teritorija Ukrajine velika. Napomenuo je i da će Rusija nastaviti da napada ukrajinski energetski sistem.

"Uspeli smo da zaštitimo mnoge energetske objekte protivvazdušnom odbranom i ostalom zaštitom prvog, drugog i trećeg nivoa. Ali postoje rakete protiv kojih ti odbrambeni sistemi ne funkcionišu. Nažalost, ovde mogu da rade samo Patriot ili analogni sistemi“, rekao je Zelenski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading