NESPOSOBAN, ĆAO! Valerij Zalužni doživeo PONIŽENJE ŽIVOTA, evo kako je zaista vrhovni komandant oteran sa funkcije

Autor:

Svet

09.03.2024

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine, podsetimo, saopštilo je u četvrtak da je odobrilo Zalužnijevu kandidaturu za mesto ukrajinskog ambasadora u Velikoj Britaniji

NESPOSOBAN, ĆAO! Valerij Zalužni doživeo PONIŽENJE ŽIVOTA, evo kako je zaista vrhovni komandant oteran sa funkcije

Foto: Tanjug/AP

Bivši vrhovni komandant Oružanih snaga Ukrajine, general Valerij Zalužni proglašen je posle "otkaza" za nesposobnog. 

Ovo stoji u izveštaju vojnomedicinske komisije Ukrajine koja ga je preko noći, kad je postao nepodoban, proglasila nesposobnim za vojnu službu.

Oni su to učinili nekoliko nedelja pre nego što je u martu imenovan za ambasadora u Velikoj Britaniji, piše ukrajinski portal Zerkalo Nedeli pozivajući se na anonimne izvore iz vojske.

Zalužni je stavljen na raspolaganje ministru odbrane Rustemu Umerovu nakon što je razrešen sa funkcije odlukom predsednika, međutim, nije mu ponuđena nikakva značajna vojna pozicija koja bi bila adekvatna njegovom stepenu obuke i iskustva.

Kako se navodi, adekvatnu poziciju mu navodno nije ponudio ni predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Zerkalo Nedeli navodi da je pod tim uslovima Zalužni u februaru podneo ostavku na vojnu službu kako bi imao priliku i pravo da radi nešto drugo, prenosi zn.ua.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine, podsetimo, saopštilo je u četvrtak da je odobrilo Zalužnijevu kandidaturu za mesto ukrajinskog ambasadora u Velikoj Britaniji.

Inače, Ukrajinska PVO oborila je 12 od 15 dronova kojima je Rusija noćas napala Ukrajinu, saopštilo je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine.

Dronovi su oboreni iznad Dnjepropetrovske, Donjecke i Poltavske oblasti, prenosi Interfaks Ukrajina. Istovremeno je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su sistemi PVO tokom noći oborili 47 ukrajinskih dronova.

Iznad Rostovske oblasti uništen je 41 dron, iznad Volgogradske tri, iznad Kurske dva, a iznad Belgorodske oblasti jedan ukrajinski dron, prenosi RIA Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading