DVE DECENIJE BILA NAJVERNIJA SARADNICA BALKANSKOG KARTELA! Pala čuvena "LA MADRINA"! IMPRESIVNA KARIJERA, ALI KRIMINALNA! (VIDEO)

Autor:

Svet

12.03.2024

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kuma je slala pošiljke droge kontejnerima iz luka na obali Kariba ka Evropi, a za koordinaciju je koristila šifrovane poruke kako bi izbegla da je policija otkrije.

DVE DECENIJE BILA NAJVERNIJA SARADNICA BALKANSKOG KARTELA! Pala čuvena "LA MADRINA"! IMPRESIVNA KARIJERA, ALI KRIMINALNA! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://twitter.com/Telemedellin

Kolumbijska Nacionalna policija uspela je da uhapsi Auru Jazmin Kastro Ruiz, poznatu kao "La Madrina" ("Kuma"), u naselju El Poblado u gradu Medeljinu, radi ekstradicije u Holandiju.

Ruizova je dugo godina bila na listi traženih zbog krivičnih dela nedozvoljene trgovine drogom i pranja novca. Njen kriminalni uticaj protezao se na više od 20 godina, tokom kojih je postala najviši lider organizacije.



Kuma je slala pošiljke droge kontejnerima iz luka na obali Kariba ka Evropi, a za koordinaciju je koristila šifrovane poruke kako bi izbegla da je policija otkrije. Posebno zanimljiva činjenica je da je sklapala sporazume i komunicirala sa Balkanskim kartelom, što ukazuje na njenu široku mrežu povezanosti u svetu kriminala.

U raciji koja je dovela do hapšenja Kume, pronađeno je 110 miliona kolumbijskih pezosa u gotovini, šest komada pokretne tehnološke opreme, laptop, vozila i nakit, koji su sada na raspolaganju Tužilaštvu. S druge strane, holandske vlasti izvršile su 34 naloga za pretres, uhapsile šest osoba i zaplenile impresivnu količinu od 480.000 evra, 27 komada vatrenog oružja, među kojima su pet dalekometnih pušaka i 21 pištolj, prigušivači i čak protivtenkovski raketni bacač, kao i 14 kilograma kokain hidrohlorida. Svi uhapšeni pripadaju istoj transnacionalnoj organizaciji kao i Kuma.

Ruizova je već poznata pravosudnim organima, s obzirom da je već bila uhapšena 2003. godine na međunarodnom aerodromu El Dorado zbog posedovanja ilegalnih 200.000 evra. Tada je izdržala kaznu od 72 meseca zatvora zbog krivičnog dela pranja novca, što ukazuje na njenu dugogodišnju involviranost u nelegalne aktivnosti.

Kuma je, dakle, uspela da izgradi impresivnu kriminalnu karijeru, ali je sada konačno došao kraj njenom ilegalnom uticaju. Uhapšena u Medeljinu, ona se sada suočava sa izručenjem u Holandiju gde će odgovarati pred pravosudnim organima za svoje aktivnosti na globalnom nivou.

Godinama se nalazila na crvenoj poternici Interpola.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading