SVI DO JEDNOG SE BRANILI NA ISTI NAČIN: Saslušani članovi Balkanskog kartela, tužilaštvo traži pritvor!

Autor:

Hronika

09.10.2023

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šastorica "pala" juče, organizator već bio u pritvoru, a evo kako se danas brane povodom optužbi za šverc droge.

SVI DO JEDNOG SE BRANILI NA ISTI NAČIN: Saslušani članovi Balkanskog kartela, tužilaštvo traži pritvor!

Foto: MUP Srbije

Zaplena prilikom hašenja Balkanskog kartela

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osam lica i to: Miroslava Starčevića, Predraga Stojića, Zorana Jovanovića, Miloša Milovanovića, Marka Milovanovića, Stefana Nakića,  Srđana Đurića i  Marka Simića zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

- Javno tužilašto za organizovani kriminal je nakon saslušanja sedmorice osumnjičenih koji su dostupni nadležnim organima Srbije predložilo sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na sva lica odredi pritvor - saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal. 

Kako dalje navode, osumnjičeni su se branili ćutanjem. 

- Ova organizovana kriminalna grupa je u periodu od 12.2. 2020. do 16. 3 2020. na teritoriji Republike Albanije i Republike Srbije kupovala, prenosila i posredovala u kupovini i prodaji opojne droge – marihuana. Samo u jednoj od zaplena (2. 3. 2020) pronađeno je i oduzeto 782 kilograma opojne droge marihune na  graničnom prelazu Vatin - saopšteno je.

U toku predistražnog postupka prikuljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading