OVO SU PRIPADNICI BALKANSKOG KARTELA KOJI SU DANAS POHAPŠENI: Povezani su sa tonama kokaina sa prevrnutog broda u Rumuniji!

Autor: Kurir

Hronika

08.10.2023

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas su uhapšeni članovi takozvanog "balkanskog kartela" zbog sumnje da su učestvovali u neovlašćenoj proizvodnji i distribuciji opojnih droga.

OVO SU PRIPADNICI BALKANSKOG KARTELA KOJI SU DANAS POHAPŠENI: Povezani su sa tonama kokaina sa prevrnutog broda u Rumuniji!

Foto: Shutterstock

Hapšenje

Prema nezvaničnim informacijama, ovi osumnjičeni se dovode u vezu s ogromnim švercom kokaina, ukupno 5 tona, koji je zaplenjen u Rumuniji.

Izvor iz Kurira izjavio je da su uhapšeni članovi ovog kartela povezani s krijumčarenjem kokaina čija vrednost iznosi oko 300 miliona evra. Kako se navodi, kokain je zaplenjen u maju 2019. godine kada se brod koji je prevozio drogu prevrnuo, a paketi droge isplivali na površinu. Tada su privedena dvojica srpskih državljana.

Mediji su tada izvestili da je agencija za organizovani kriminal u Bukureštu zaplenila vreće kokaina čija je ulična vrednost procenjena na 300 miliona evra.

Organizator ove kriminalne grupe, Miroslav Starčević, nalazi se u pritvoru u Srbiji od maja ove godine, dok se jedno lice nalazi u pritvoru u Francuskoj.

Tokom predistražnog postupka prikupljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći. Trenutno se vrše pretresi na 16 lokacija širom Srbije. U skladu sa zakonom, osumnjičeni će biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, gde će biti saslušani uz podnošenje krivičnih prijava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading