BIO JE NA PUTU ZA BALKAN! Kolumbijska policija presrela tovar, a u njemu 2,6 TONA KOKAINA! Evo kako je pala zaplena droge

Autor:

Svet

21.01.2024

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema izvorima iz policije, prva akcija i zaplena droge dogodila se tokom pregleda teretnih kontejnera koji su se nalazili u lučkom gradiću Santa Marta i u kojima su bile banane, a koji su trebali da budu prevezeni u Holandiju

BIO JE NA PUTU ZA BALKAN! Kolumbijska policija presrela tovar, a u njemu 2,6 TONA KOKAINA! Evo kako je pala zaplena droge

Foto: Twitter/@policia

Kolumbijska policija pronašla je 2,6 tona kokaina u tovaru banana, preneli su danas mediji u toj zemlji.

Policijski general Vilijan Rene Salamanka potvrdio je zaplenu 2.600 kilograma čistog kokaina, prenosi portal El Tiempo, navodeći da je moguće da je droga bila namenjena balkanskom narko-kartelu.

Prema izvorima iz policije, prva akcija i zaplena droge dogodila se tokom pregleda teretnih kontejnera koji su se nalazili u lučkom gradiću Santa Marta i u kojima su bile banane, a koji su trebali da budu prevezeni u Holandiju.

Nakon preliminarnih hemijskih analiza, utvrđeno je da se u teretu nalazio kokain-hidroklorid neto težine 2.397 kilograma.

U drugoj policijskoj akciji u luci, pregledom tereta banana koji je kao krajnje odredište imao luku Antverpen u Belgiji, otkriveno je i zaplenjeno još 196 kilograma kokaina.

Kompanija koja je zadužila pošiljku sa sakrivenim kokainom sarađivala je sa policijom i pružila pomoć kako bi se utvrdilo ko je mogao da ubaci kokain u pošiljku.

Policija ne isključuje mogućnost da je ova pošiljka kokaina visoke čistoće bila namenjena tzv. balkanskom kartelu, navodi portal.

Ovo nije prvi put da je policija presrela tovar sa bananama u kojem je bio i kokain. Isti slučaj dogodio se početkom decembra kada je holandska policija u Roterdamu u jednom kontejneru pronašla banane sa drogom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading