PRAVIO SE DA NE ZNA OTKUD TO NJEMU U TORBI: Na aerodromu uhvaćen krijumčar, imao kod sebe 18 KILOGRAMA KOKAINA, a evo GDE ga je sakrio

Autor:

Svet

21.01.2024

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaposleni na aerodromu nisu očekivali da će putnik kod sebe imati baš toliko nelegalnih supstanci

PRAVIO SE DA NE ZNA OTKUD TO NJEMU U TORBI: Na aerodromu uhvaćen krijumčar, imao kod sebe 18 KILOGRAMA KOKAINA, a evo GDE ga je sakrio

Foto: Shutterstock

Carinici Dž.F.K. aerodroma u Njujorku, jednog od najprometnijih na svetu, nisu se nadali da će nasumičnim odabirom jednog putnika za pretresanje u njegovoj torbi pronaći 18 kilograma kokaina.

Kokain je putnik sakrio, verovali ili ne, unutar nekoliko paketa sa smrznutim morskim plodovima. 

Putnik je bio dvadesetdvogodišnji Amerikanac Zahari Skot koji godinama živi u Gvajani. Zahari je, sudeći prema informacijama sa aerodroma, očito bio pripremljen za ovo pretresanje pa se nije mnogo potresao, iako je pokušao da izgleda iznenađeno.

"Rekao je carinicima da nema pojma o tome otkud kokain u paketićima sa morskim plodovima. Nije izgledao ubedljivo", pišu američki mediji. 

Carinici su, kada su pronašli smrznute morske plodove, isekli paketiće i čim su probali beli prah sve im je bilo jasno o čemu se ovde radi.

Sveukupna težina kokaina iznosila je 18.45 kilograma.

Zahari Skot na kraju je čak i propevao. Rekao je da je za ovaj zadatak dobio između 5.000 i 6.000 dolara. Ako ga proglase krivim, Skotu preti kazna od 20 godina zatvora.

Paralelno sa ovom pričom, kolumbijska policija pronašla je 2,6 tona kokaina u tovaru banana, preneli su danas mediji u toj zemlji.

Policijski general Vilijan Rene Salamanka potvrdio je zaplenu 2.600 kilograma čistog kokaina, prenosi portal El Tiempo, navodeći da je moguće da je droga bila namenjena balkanskom narko-kartelu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading