STOTINE LETOVA OTKAZANO: Snažna snežna oluja 'Gertruda' paralisala Nemačku (FOTO)

Autor:

Svet

17.01.2024

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogođen je i aerodrom u Minhenu gde su otkazana 254 leta.

STOTINE LETOVA OTKAZANO: Snažna snežna oluja 'Gertruda' paralisala Nemačku (FOTO)

Foto: Boris Roessler/dpa via AP

Stotine letova širom Nemačke su danas otkazane zbog ekstremnih vremenskih uslova koji prate snežnu oluju "Gertrudu".

Putnicima je savetovano da provere status svog leta pre nego što krenu ka aerodromu, s obzirom na najteže pogođen aerodrom u Frankfurtu gde je otkazano 570 od 1.047 letova. Situacija se dodatno pogoršava sa najavom otkazivanja letova i za 18. januar.

- Zbog najavljenih vremenskih uslova, 17. januara na aerodromu u Frankfurtu doći će do otkazivanja letova, što se očekuje i 18. januara - navodi se u izjavi portparola frankfurtskog aerodroma.

Osim Frankfurta, i aerodrom u Minhenu je teško pogođen sa 254 otkazana leta. Očekuje se da će ova situacija najviše pogoditi Lufthanzu, koja ima svoje baze na aerodromima u Frankfurtu i Minhenu.

Pored avio-saobraćaja, poremećen je i železnički saobraćaj u Nemačkoj. Državni operater Dojče ban upozorio je na kašnjenja i otkazivanja, uz ograničenje maksimalne brzine vozova na 200 kilometara na sat.

Lokalne vlasti su saopštile da je nevreme odnelo život 86-godišnjeg muškarca kada je u utorak uveče stradao dok je čistio sneg na trotoaru na saveznom putu 109. Ova situacija je takođe dovela do lakših povreda kod žene koja je vozila automobil koji je udario muškarca.

Snežna oluja "Gertruda" i njen uticaj na saobraćajne i druge uslove u Nemačkoj su izazvale ozbiljne probleme i poremećaje, te se preporučuje oprez i praćenje najnovijih informacija za sve putnike i građane

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading