UČESTALO KAŠNJENJE LETOVA NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Preduzete hitne mere!

Autor:

Vesti

12.01.2024

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije će nastaviti sa intenzivnim nadzornim aktivnostima.

UČESTALO KAŠNJENJE LETOVA NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Preduzete hitne mere!

Foto: Tanjug

Aerodrom Nikola Tesla

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije saopštio je danas da je na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu u prethodnih nekoliko dana došlo do učestale pojave kašnjenja letova i odstupanja od planiranog reda letenja, te da je zato sproveo niz aktivnosti u cilju utvrđivanja uzroka navedenih odstupanja i sprovođenja odgovarajućih mera radi ponovnog uspostavljanja redovnog odvijanja vazdušnog saobraćaja na aerodromu.

Direktorat, kao nadležno regulatorno i nadzorno telo u oblasti vazdušnog saobraćaja u Srbiji, navodi da su ove aktivnosti, između ostalog, obuhvatile i sprovođenje odgovarajućih vanrednih inspekcijskih nadzora u cilju provere ispunjenosti primenjivih zahteva iz Zakona o vazdušnom saobraćaju i odgovarajućih podzakonskih propisa, pre svega u oblasti pružanja usluga zemaljskog opsluživanja.

- Preliminarnom analizom prikupljenih podataka utvrđeno je da operater aerodroma Nikola Tesla Beograd nije preduzeo sve mere koje bi obezbedile redovno i efikasno odvijanje vazdušnog saobraćaja na aerodromu - navodi Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Ukazuje se da je nepreduzimanje odgovarajućih mera, prvenstveno u pogledu usluge odleđivanja i sprečavanja zaleđivanja vazduhoplova, dovelo do značajnih poremećaja u planiranom redu letenja i učestalih kašnjenja.

- Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije naložio je operateru aerodroma sprovođenje hitnih mera, postupaka i aktivnosti radi otklanjanja uočenih nepravilnosti i omogućavanja efikasnog, redovnog i pouzdanog odvijanja vazdušnog saobraćaja na aerodromu - ističe se u saopštenju.

Dodaje se da će Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije, imajući u vidu svoja zakonska ovlašćenja i odgovornosti, a istovremeno uvažavajući potrebu da se na aerodromu Nikola Tesla Beograd uspostavi redovnost operacija u što kraćem roku, nastaviti sa intenzivnim nadzornim aktivnostima i insistiranjem na hitnoj primeni naloženih mera.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading