IZDATA HITNA NAREDBA: Prizemljuju se svi avioni Boing 737 MAX nakon zastrašujućeg incidenta tokom leta (VIDEO)

Autor:

Svet

06.01.2024

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon incidenta, potrebni su inspekcijski pregledi svakog aviona, a očekuje se da će svaki pregled trajati između četiri i osam sati.

IZDATA HITNA NAREDBA: Prizemljuju se svi avioni Boing 737 MAX nakon zastrašujućeg incidenta tokom leta (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://twitter.com/Americafakts

Federalni zvaničnici su naredili hitno prizemljenje svih aviona Boing 737 MAX nakon što je avion kompanije "Aljaska erlajns" doživeo eksploziju koja je uzrokovala oštećenje bočne strane trupa.

Nakon incidenta, potrebni su inspekcijski pregledi svakog aviona, a očekuje se da će svaki pregled trajati između četiri i osam sati. Ova odluka obuhvatiće oko 171 avion širom sveta.

Avion kompanije "Aljaska erlajns" doživeo je eksploziju nekoliko milja iznad Oregona kasno u petak, rezultirajući oštećenjem prozora i trupa. Piloti su bili primorani na prinudno sletanje, a putnici i posada su koristili maske sa kiseonikom tokom incidenta.

 

 

Nakon eksplozije koja se dogodila iznad severozapadnog dela SAD-a, gde je avion "Aljaska erlajnsa" doživeo oštećenje bočne strane trupa, avio-kompanija je odmah prizemljila svojih 65 aviona Boing 737 MAX. Niko ozbiljno nije povređen jer se avion bezbedno vratio na međunarodni aerodrom u Portlandu samo 20 minuta nakon poletanja. Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja pokrenuo je istragu ovog incidenta.

Izvršni direktor "Aljaske erlajnsa", Ben Minikuči, izjavio je da će istraga flote od 314 aviona Boing 737 potrajati nekoliko dana. Upitan o uticaju na raspored letova kompanije, Minikuči je istakao da rade sa Boingom i regulatorima kako bi razumeli uzrok incidenta, dodajući da će deliti informacije kako budu postajale dostupne.

Ovaj incident podseća na ozbiljne probleme sa sigurnošću koje su imali avioni Boing 737 MAX prethodnih godina, što je dovelo do prizemljenja ovog modela aviona na neko vreme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading