PENTAGON POKUŠAO DA SAKRIJE ISTINU: Otkriveno šta se desilo američkom ministru odbrane

Autor:

Svet

06.01.2024

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova situacija odstupa od uobičajene transparentnosti u vezi sa zdravljem visokih zvaničnika.

PENTAGON POKUŠAO DA SAKRIJE ISTINU: Otkriveno šta se desilo američkom ministru odbrane

Foto: Tanjug/AP

Državni sekretar za odbranu SAD-a, Lojd Ostin, hospitalizovan je od ponedeljka zbog komplikacija nakon rutinske medicinske procedure, saopštio je njegov portparol. Ova informacija priznata je pet dana nakon što je Ostin primljen u Nacionalni vojni medicinski centar Volter Rid.

General-major vazduhoplovstva Pat Rajder izjavio je da još nije jasno kada će Ostin biti otpušten iz bolnice, ali je naglasio da se sekretar dobro oporavlja, prenosi Informer.

Nije uobičajeno da se ovakve informacije čuvaju od javnosti, a Pentagon je pokušao sakriti Ostinovu hospitalizaciju, što je izazvalo nezadovoljstvo Udruženja novinara Pentagona (PPA). PPA je uputilo protestno pismo, ističući da je važno da javnost bude informisana o zdravstvenom stanju najvišeg vojnog lidera, posebno u trenucima kada postoje značajne bezbednosne pretnje i kada SAD igraju ključnu ulogu u međunarodnim konfliktima.

Ova situacija odstupa od uobičajene transparentnosti u vezi sa zdravljem visokih zvaničnika, a PPA naglašava potrebu za informacijama o sposobnosti donošenja odluka od strane lidera Ministarstva odbrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
5okt kruna Nato agresije

07.01.2024 04:37

To je zato što npr gardian je zadužen sa za Putinovo zdravlje i to samo za desnu ruku dok recimo Sputnjik jone zainteresovan za zdravlje američkih zvaničnika.