SKANDAL U AVIONU: Pilot PIŠTOLJEM PRETIO kapetanu zbog jednog putnika! Sada se suočava sa NAJGOROM mogućom kaznom

Autor:

Svet

04.01.2024

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pilot je imao ovlašćenje Uprave za bezbednost saobraćaja da nosi vatreno oružje u avionu

SKANDAL U AVIONU: Pilot PIŠTOLJEM PRETIO kapetanu zbog jednog putnika! Sada se suočava sa NAJGOROM mogućom kaznom

Foto: pixabay.com

Avion

Bivši pilot komercijalne kompanije "Delta Er Lajnsa" Džonatan Dž. Dan, koji je pištoljem pretio kapetanu aviona da će pucati u njega ukoliko preusmeri let zbog putnika kome je bila potrebna medicinska pomoć, trebalo bi da se danas prvi put pojavi pred federalnim sudom.

Velika porota je Dana 18. oktobra optužila za ometanje posade leta tokom putovanja od Atlante do Solt Lejk Sitija u avgustu 2022. godine.

Dan bi mogao da se suoči sa kaznom od 20 godina zatvora, prenosi AP.

Prema navodima iz sudskih dokumenata američkog tužioca, kapetan aviona je predložio da se u slučaju pogoršanja zdravstvenog stanja putnika, let preusmeri u Grand Džankin u Koloradu, posle čega je, kako se navodi, usledila rasprava u kojoj se Dan, koji je bio kopilot, usprotivio predlogu, i pištoljem više puta zapretio kapetanu da će ga upucati.

Dan, poreklom iz Rapid Sitija u Južnoj Dakoti, imao je ovlašćenje Uprave za bezbednost saobraćaja da nosi vatreno oružje u avionu radi bezbednosti, koje je posle incidenta opozvano.

Iz avio kompanije tvrde da Dan u njoj više nije zaposlen.

Dan je bio potpukovnik rezervnog vazduhoplovstva, ali je razrešen dužnosti zbog odbijanja da primi vakcinu protiv Kovid-19. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading