''MI SMO JEVREJI, PUSTITE GAZU DA ŽIVI'' Demonstranti prekinuli sednicu skupštine Kalifornije, traže prekid vatre u Pojasu Gaze!

Autor:

Svet

04.01.2024

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stotine demonstranata, među kojima su Jevreji i stanovnici Kalifornije, prekinule su u sredu sednicu skupštine Kalifornije, zahtevajući prekid vatre u ratu između Izraela i Hamasa.

''MI SMO JEVREJI, PUSTITE GAZU DA ŽIVI'' Demonstranti prekinuli sednicu skupštine Kalifornije, traže prekid vatre u Pojasu Gaze!

Foto: Tanjug/AP

Demonstranti su nosili crne majice i uzvikivali parole poput "prekinite vatru odmah" i "pustite Gazu da živi".

U pozivu skupštini, demonstranti su istakli svoje jevrejsko poreklo i apelovali na članove zakonodavnog tela da im se pridruže u zahtevu za prekidom vatre. Transparenti sa natpisom "Jevreji kažu nikad više ni za koga" razvijeni su na skupštinskoj galeriji, dok su predsedavajući skupštine i poslanici pokušavali nastaviti rad.

Predsedavajući skupštine, Džim Vud, iz redova demokrata, pokušao je da ignoriše proteste i da nastavi sednicu. Međutim, samo nekoliko minuta kasnije bio je primoran da prekine rad, s obzirom na odlazak većine poslanika iz sale.

 

Demonstracije su organizovale različite grupe, uključujući Jevrejski glas za mir, Ukoliko ne sada i Međunarodnu jevrejsku anti-cionističku mrežu. Jevrejski učitelj Binja Koac iz San Franciska istakao je da Amerikanci imaju pravo i obavezu da zaustave svakodnevne aktivnosti dok traje sukob između Izraela i Hamasa.

Koac je naglasio da su demonstranti izabrali skupštinu Kalifornije kao mesto protesta jer, iako ti poslanici ne kontrolišu savezni novac upućen Izraelu, žele poslati snažnu poruku saveznim poslanicima iz Kalifornije i staviti državu na čelo nacionalnog pokreta za prekid vatre.

On je dodao da su grupe odabrale da protestuju u skupštini Kalifornije zato što, iako ti poslanici ne kontrolišu savezni novac koji se šalje Izraelu, demonstranti "znaju da savezni poslanici iz Kalifornije čuju kolege iz državnog saziva kalifornijske skupštine" i da poziv tom telu za prekid vatre može da stavi Kaliforniju na čelu nacionalnog pokreta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading